Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Case, anexe şi maşini distruse de flăcări


Patru familii au rămas fără acoperiș deasupra capului, după ce flăcările le-au distrus casele. La sfârșitul săptămânii trecute, pompierii vrânceni au intervenit pentru stingerea a șase incendii, care au cuprins locuințe și anexe, dar și un autoturism. Totodată,  pompierii au lichidat și 10 arderi necontrolate de vegetație uscată. Echipajele SMURD au intervenit și ele pentru soluționarea a cinci situații medicale de urgență în Focșani, Adjud și Homocea.

Incendiile la locuințele vrâncenilor s-au ținut lanț, la sfârșitul săptămânii trecute. Vineri, pompierii focșăneni au intervenit în localitatea Nănești pentru a lichida flăcările care au cuprins proprietatea Angelicăi D. Flăcările au cuprins un grajd și mai multe anexe și au mistuit tot. Au ars peste 150 de metri pătrați din acoperișul grajdului și al anexelor. Totodată, cinci porci au murit, iar partea din față a unui autoturism marca VW Golf s-a făcut scrum. Pompierii focșăneni care s-au deplasat la fața locului, pentru a stinge vâlvătaia, spun că incendiul ar fi fost gene-rat de scântei purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile.
O oră mai târziu, un alt apel primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, anunța producerea unui incendiu la proprietatea Vioricăi P., din Suraia. Flăcările i-au mistuit femeii întreaga casă, implicit bunurile aflate în aceasta. Proprietara și cei trei copii ai săi au rămas inclusiv fără documentele de identitate. De parcă nu era suficient, focul s-a extins și la locuința vecinei, Stamata P. Au ars o cameră de locuit și o anexă, dar și lemne. Din primele verificări, a reieșit că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit provocat de un aparat lăsat sub tensiune, respectiv televizor sau radio.

Incendiu la Păunești

Nici ziua de sâmbătă nu a fost mai liniștită atât pentru vrânceni cât și pentru pompieri. Astfel, Costică S., din Păunești, a rămas în câteva clipe fără agoniseala de-o viață. Incendiul a fost anunțat la ora 15.30, iar la fața locului s-au deplasat pompierii de la Adjud, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Flăcările au mistuit acoperișul casei, al unei anexe, dar și al unui grajd. Totodată au ars mai mulți metri cubi de che-restea și lemn de foc, nouă tone de lucernă, 10 de porumb, șase tone de grâu și ovăz, dar și patru butoaie cu vin și țuică. Proprietarului nu i-a mai rămas nici căruța, fiind și ea transformată în cărbuni. Pompierii spun că incendiul a fost generat de un coș de fum deteriorat. 
Două ore mai târziu, pompierii din Panciu s-au deplasat în comuna Străoane pentru a stinge un incendiu izbucnit la locuința Mariei S. Aici, flăcările au mistuit acoperișul casei, iar tavanele și pereții s-au degradat. Cauza a fost un scurtcircuit electric, provenit de la un cablu electric deteriorat sau neizolat.
La Cucuieți un autotu-rism marca Dacia s-a aprins din senin. Pompierii de la Vidra au ajuns la fața locului și au stins flăcările. Mașina a ars în proporție de 90%, iar pompierii spun că incendiul a fost generat tot de un scurtcircuit. Arderile necontrolate de vegetație uscată au fost nelipsite. Vineri și sâmbătă pompierii s-au confruntat cu 10 astfel de situații, în total arzând vegetația uscată de pe o suprafață de cel puțin 15 hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?