Cioban arestat pentru lovituri cauzatoare de moarte; fapta s-a petrecut la o stână situată între Focșani și Garoafa

0
5111

Un bărbat a ajuns în arest joi, sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte, violențe îndreptate împotriva unui alt bărbat, cu care lucra la o stână. Fapta a avut loc în februarie anul acesta, însă inculpatul a fost prins recent, inițial sustrăgându-se cercetărilor. Chiar și în aceste condiții, în lipsa acestuia, procurorii au reșit să pună cap la cap firul evenimentelor, stabilindu-se că, în noaptea de 14 spre 15 februarie, pe fondul consumului de alcool, între cei doi bărbați a izbucnit un conflict spontan, la o stână aflată între Focșani și Garoafa, unde amândoi lucrau ca ciobani. Victima a dus „pe picioare” loviturile cu pumnii primite în mod repetat în zona coastelor, până a doua zi, când pur și simplu a căzut.

Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața, bărbatul decedând pe 15 februarie. Nu era vreun mister cine se face vinovat de decesul victimei, mai ales că, se pare, agresorul povestise ceea ce se întâmplase. Însă, timp de câteva luni, inculpatul nu a fost de găsit, până zilele trecute când, tot pe fondul consumului de alcool, s-a urcat la volanul unui autoturism și a mers câțiva kilometri între Ianca și Buzău. Așa a fost depistat, în momentul în care a fost tras pe dreapta de polițiștii din Brăila, în condițiile în care inculpatul nici nu avea permis de conducere. Ulterior, acesta a fost adus în Vrancea, iar în timpul audierilor a recunoscut fapta, ba chiar a dat detalii despre ceea ce se întâmplase.

Joi, ciobanul a fost propus pentru arestare preventivă, instanța admițând „propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea și în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului (…), cercetat pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data 07.09.2023 şi până la data de 06.10.2023 inclusiv. (…) dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului (…). Dispune încunoștințarea unui membru al familiei inculpatului ori o a altei persoane desemnată de acesta, despre arestarea preventivă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 07.09.2023, ora 10.45, prin punerea acesteia la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”.

Foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here