Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Cine nu are rezultate, adio finanţare de la Primărie şi Consiliu Local


Antrenorii celor șapte secții sportive care au sportivi legi-timați la clubul CSM 2007 Focșani și-au prezentat obiectivele pe care vor să le îndeplinească în sezonul competițional 2010-2011. Luni, tehnicienii au avut o ședință la sediul clubului, iar marți, obiectivele au fost aduse și la cunoștința celor care conduc destinele clubului finanțat de Primăria și Consiliul Local Focșani. La ședința Comitetului Director al CSM 2007 au participat primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi, viceprimarul Bogdan Matișan, directorul Comitetului Director al CSM 2007, Petre Plopeanu, dar și președintele clubului de pe Milcov, Marian Rădulescu. Tehnicienii și-au propus realizări îndrăznețe. Secția de fotbal are ca principal obiectiv salvarea echipei de la re-trogradare și o clasare la finalul sezonului de liga a treia între locurile 8-12. Antrenorii formației de futsal, Petrache Gurguiatu și Orlando Åžerbănică și-au trasat ca sarcini de îndeplinit calificarea echipei în play-offul Ligii I, dar și un parcurs cât mai lung în Cupa României. În ediția trecută a Cupei, echipa focșăneană a ajuns până în finala competiției KO, dar a pierdut-o în fața campioanei en-titre din primul eșalon, Cityus Tg. Mureș. Formația de volei are ca obiectiv promovarea din Divizia A2 în prima ligă a țării și, pentru a ajunge în elită, va avea de luptat la barajul de promovare cu echipa Constructorul Familia București. În schimb, secția de handbal masculin și-a fixat obiectivul clasării pe locul 4 în seria est a Diviziei A. „În cadrul ședinței Comitetului Director, au fost analizate obiectivele pe care le-au fixat antrenorii și, la finalul sezonului, celor care nu își vor îndeplini obiectivele, le vom tăia finanțarea. Nu vom arunca cu banii pe fereastră doar de dragul de a face sport. Cine muncește, va fi răsplătit și trebuie să păstrăm ce este mai bun. Vom pune în aplicare hotărârile Consiliului Local Focșani deoarece suntem subordonați acestui organism „, a spus Petre Plopeanu, directorul Comitetului Director de la CSM 2007 Focșani.

Obiectivele propuse și situația actuală în competiții a secțiilor

Futsal: obiective – calificarea în play-offul Ligii I și un parcurs cât mai lung în Cupa României. Situația actuală: locul 6 în Liga I (calificați deja la play-off) și în turul doi al Cupei.
Karate: obiective – un număr cât mai mare de medalii la Campionatele Naționale, Europene și Mondiale. Situația actuală: sportivii de la CSM 2007 au adus mai multe medalii de la Campionatul Național SKDUN.
Tenis de câmp: obiectiv – sportiva Mădălina Lupu să aibă o clasare cât mai bună în ierarhia Federației Române la categoria seniori și o medalie la Campionatul Național.
Judo: obiective – minim trei medalii de aur la Campionatul Național și cât mai mulți judoka selecționați în loturile naționale. În primele trei luni ale acestui an, judoka s-au întors cu trei medalii de la CN Under 23, iar două judoka au fost convocate în Lotul Național.
Handbal: obiectiv – locul 4 la finalul sezonului în seria est a Diviziei A. În acest moment, echipa ocupă locul 5, fără șanse de a prinde barajul de promovare.
Volei: obiectiv – promovarea în Divizia A. În perioada următoare, formația va susține barajul de promovare împotriva echipei Constructorul București.

Din 2012, fără sprijin financiar de la autoritățile locale

În luna septembrie a anului trecut FRF, a primit o circulară cu titlu informativ prin care a fost rugată să facă ordine în ogradă în ceea ce privește echipele cu „pro-bleme”. Cum a fost doar cu titlu informativ și nu s-a făcut nimic, în această iarnă a venit o directivă de la FIFA prin care s-a pus în vederea fede-rației aplicarea imediată a măsurilor necesare lămuririi dreptului la promovarea echipelor care au eludat me-ritul sportiv. Totodată, s-a lămurit și problema echipelor care sunt susținute de primării și consilii locale. Astfel, din 2012, salariile, primele și transferurile nu vor mai putea fi achitate cu bani de la autoritățile locale. Acestea în schimb se vor putea ocupa de terenuri, stadioane, infrastructură, cantonamente, cazare și masă. Acest lucru presupune ca toate cluburile care primesc sprijin de la primării și consilii locale să înceapă să-și caute sponsori încă de pe acum. În această situație se află și clubul CSM 2007 Focșani, care este subvențio-nat de Primăria și Consiliul Local Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?