Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cinci paşi esenţiali pentru ritualul de îngrijire zilnică


Apa, vântul, radicalii liberi, dieta dezechilibrată și stresul sunt factori care agresează inclusiv pielea. Specialiștii în cosmetică susțin că folosirea produselor de îngrijire adecvate fiecărui tip de piele menține derma hidratată și previne îmbătrânirea precoce.
– Pentru o piele catifelată și hidratată, săpunul și gelul de duș joacă un rol esențial. Astfel, experții recomandă să alegem produse care hrănesc pielea în profunzime. În privința săpunului este indicat alegerea unuia care are o pătrime cremă hidratată, iar gelul de duș trebuie să conțină lipide și glicerină, agenți de hidratare identici cu cei proprii pielii.
– Deodorantele, indiferent dacă sunt sub formă de spray, stick sau roll-on, pot duce la apariția iritațiilor, dacă nu sunt alese în funcție de stuctura pielii. Pentru a evita astfel de neplăceri, se reco­mandă deodorantele care hidratează pie­lea și au un pH neutru, care are rolul de a oferi protecție eficientă împo­triva transpirației și îngrijește delicat pielea subrațului.
– Crema de corp trebuie să conțină agenți activi hidratanți. Pentru o îngrijire completă și de durată, cosmeticienii recomandă aplicarea cremei pe întreaga suprafață a corpului, inclusiv pe coate, genunchi, umeri, brațe și gambe.
– Pentru un păr mătăsos și ușor de pieptănat specialiștii recomandă folosirea șamponului, balsamului și a măștii de păr. Spălarea, uscarea cu foehnul, perierea, întinderea cu placa sau vopsirea părului duc la pierderea lipidelor, podoaba capilară devenind uscată, aspră, și rebelă.
– Un ten sănătos și strălucitor are ne­voie de o dietă echilibrată, de mișcare și de relaxare. Astfel, se recomandă in­tro­ducerea în alimentația zilnică a fruc­telor și legumelor, deoarece acestea sunt bogate în vitamina C, ajutând astfel la refacerea colagenului de la nivelul pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?