Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Instituţiile statului, parte a jocului politic


Consiliul Județean Vrancea acuză instituțiile guvernamentale că, în continuare, sunt parte a jocului politic și că demonstrează acest lucru cu fiecare ocazie. Într-un comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului Județean Vrancea, se arată că, într-un raport postat pe site-ul oficial, Curtea de Conturi a României a acuzat, în mod fals, inexplicabil și total nejustificat, administrația județeană de efectuarea unor plăți nejustificate către compania care reabilitează imobilul fostei Prefecturi Putna.
„Acuzele formulate de Curtea de Conturi și preluate fără niciun fel de discernământ de către mass-media locală, sunt nefondate și rău intenționate, deoarece în urma controlului efectuat auditorii au lămurit, împreună cu specialiștii din CJ Vrancea, toate aspectele economice. Prin urmare, în urma controlului din 2009 al Curții de Conturi, în sarcina administrației publice județene nu s-a reținut niciun astfel de prejudiciu, în speța invocată mai sus”, se arată în comunicat.
În document se mai arată că administrației publice județene nu i-a fost imputat un astfel de prejudiciu iar dovada o constituie chiar documentul final întocmit de auditorii din cadrul Camerei de Conturi Vrancea. „În aceste condiții se impune, firesc, întrebarea: De ce a dat publicității Curtea de Conturi a României un document care conține date și informații contrare concluziei oficiale a controlului efectuat la Consiliul Județean Vrancea? Cel mai probabil că publicarea acestor date face parte din planul de denigrare a admi-nistrației județene din Vrancea ca urmare a faptului că aceasta nu este pe placul conducerii portocalii a României. Din păcate aceste atacuri sub centură pe care instituțiile centrale ale statului le aplică administrațiilor locale, care nu le sunt prietene, sunt preluate fără nicio urmă de îndoială de mass-media locală, avidă doar de scandal și de subiecte «tari» în care personajul central să fie instituția Consiliul Județean sau președintele Marian Oprișan”, se mai arată în comunicat.

Reabilitarea Prefecturii Putna nu este pe placul adversarilor politici

Reprezentanții Consiliului Județean mai susțin că reabilitarea Prefecturii Putna nu este pe placul adversarilor politici ai președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Adversarii poli-tici, se arată în comunicat, nu vor precupeți niciun efort de a inventa fel de fel de povești menite să discrediteze un demers nobil  și anume salvarea de la dezastru a unei clădiri de patrimoniu. „La fel de deranjați au fost dușmanii și când administrația județeană, condusă de Marian Oprișan, a renovat Teatrul municipal «Maior Gh. Pastia» sau când aceeași echipă a construit două cartiere ANL în municipiul Focșani și alte câteva în Adjud, Panciu și Odobești. Din aceste considerente președintele Marian Oprișan face apel la responsabilitate în rândul colegilor din mass-media și soli-cită solidaritatea acestora în chestiunile de interes județean! Haideți să încetăm să aruncăm cu noroi doar în cei care fac ceva pentru comunitate! Prin publicarea acestui apel, netrunchiat, putem considera că se face un prim pas în acest demers de reabi-litare a adevărului”, se mai arată în comunicatul remis de biroul de presă al Consiliului Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?