Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Modificări în proiectul Vrancea Curată


Primarii vrânceni au stabilit zonele în care vor fi amplasate punctele de colectare a deșeurilor pentru localitățile din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Vrancea”- Vrancea Curată. Zonele au fost stabilite în cadrul întâlnirilor organizate la Consiliul Județean cu primarii loca-lităților care fac parte din proiectul Vrancea Curată. Discuțiile erau necesare deoarece studiul de fezabilitate al proiectului a fost realizat în 2008 iar ulterior planurile urbanistice au suferit modificări. La întâlniri au participat reprezentanții Consiliului Județean, ai primăriilor și consultanții de la KPMG România, respectiv Royal Huskoning ERM Intergroup Engineering din Olanda, cei care au elaborat master planul de acțiune.
Contractul de finanțare al proiectului „Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor”, cu o valoare de 43,4 milioane euro, a fost semnat pe data de 5 noiembrie 2009. Președintele Ma-rian Oprișan a arătat, încă de la începutul proiectului „Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor”, că protecția mediului reprezintă o preocupare majoră a Consiliului Județean, gestionarea integrată a deșeurilor pe raza întregului județ fiind o prioritate în acest domeniu.
Județul Vrancea a reușit să obțină finanțări europene atât pe componenta de management integrat al deșeurilor, cât și pe cea de apă/apă uzată, în valoare totală de 6.109 miliarde lei vechi. „Sistemul Integrat de Ma-nagement al Deșeurilor în județul Vrancea” a fost demarat pentru a răspunde directivelor europene, transpuse în legislația românească, privind înființarea unor gropi de gunoi ecologice, dar și pentru închiderea vechilor gropi de gunoi și curățarea deșeurilor din mediul rural. Stațiile de transfer a deșeurilor vor fi construite pe teritoriul localităților Focșani, Adjud, Vidra iar depozitul ecologic la Movilița, în punctul Haret.

Vrancea Curată, proiect pilot pentru gestionarea deșeurilor

„Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor” a fost un proiect pilot aferent domeniului de gestionare a deșeurilor din România, fiind un exemplu de bună practică pentru restul județelor din România. Vrancea s-a aflat în primele trei județe din țară care au primit aprobarea Comisiei Europene privind implementarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor” dintr-un portofoliu de 38 de proiecte depuse spre finanțare. Prin acest proiect vor fi închise și acoperite trei depozite urbane, se va asigura închi-derea și acoperirea a opt depozite rurale și curățarea a 192 depozite rurale, după care vor fi acoperite cu iarbă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?