Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Iliescu nu a plecat din PSD în 2005, când nu a fost ales preşedinte


Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că faptul că Ion Iliescu nu a plecat din partid, în 2005, când nu a fost ales în fruntea formațiunii, este o lecție pentru tânăra generație de social-democrați și pentru cei care spun că părăsesc formațiunea dacă nu primesc funcții. Ponta a vorbit despre cei din PSD care pleacă din partid sau doresc să înființeze alt partid atunci când nu mai au funcții în PSD. El nu a dat nume, însă a sugerat că se referă la unii foști lideri PSD care au demisionat din partid și s-au înscris în UNPR, precum și la cazul lui Mircea Geoană și Ion Toma, suspendați din PSD.
„Eu învăț din exemplul lui Ion Iliescu, care în 2005, când nu a fost ales președinte, nu a spus că face alt partid sau că pleacă din PSD dacă nu îi dăm nu știu ce funcție. Nu, a rămas în partid și a zis că rămâne social-democrat toată viața. Este o lecție pe care generația mai tânără poate o învață mai bine. Vreau să le arăt obrazul și celor din generația mea, care spun că dacă nu le dăm funcții pleacă. Este bine că s-a format un partid al fripturiștilor, al celor care vor funcții, că altfel pleacă, pentru că altfel poate rămâneau pe aici, pe la noi și stricau ce vrem să facem”, a declarat Ponta.
El le-a spus pensionarilor din PSD că formează acea parte din partid care nu a dezamăgit niciodată și nu a amenințat cu demisii din PSD dacă nu primește funcții. „Nu am auzit pe nimeni din organizația de seniori că vrea să plece dacă nu obține nu știu ce funcții. Nu am auzit pe nimeni din organizația de seniori că dacă nu îi dăm un scaun în prezidiu pleacă la trădători. Nu am auzit pe nimeni din organizația de seniori că vine să ceară poziții sau nu știu ce funcții în prezent sau viitor, că altfel nu mai stă cu noi”, a mai afirmat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?