Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Moţiunea de cenzură va fi citită în plen astăzi


Moțiunea de cenzură „Codul Boc – salarii mici, șomaj mare, firme falimentate”, semnată de 210 parlamentari PSD, PNL și PC și depusă marți de USL, va fi citită, astăzi, în plenul Parlamentului, urmând să fie dezbătută în 16 martie.
Această decizie a fost luată de Birourile Permanente reunite și a fost anunțată, la sfârșitul ședinței, de secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici (minorități). Citirea documentului se va face de la ora 9.30, iar dezaterea moțiunii, o săptămână mai târziu, de la ora 15.00.
Liderul grupului parlamentar al PSD, Mircea Dușa, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, că a depus la preșe-dinții Senatului și Camerei Deputaților moțiunea de cenzură intitulată „Codul Boc – salarii mici, șomaj mare, firme falimentate”, semnată de 210 parlamentari USL.
Dușa a precizat că moțiunea de cenzură este depusă ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii și că, prin acest demers, este criticată procedura de angajare, dar și fondul modificărilor propuse.
Potrivit lui Dușa, proiectul de lege asupra căruia Guvernul și-a angajat răspunderea afectează grav interesele angajaților și angajatori, dar și piața muncii, unde creează instabilitate.
Premierul Emil Boc a venit, marți, în fața Parlamentului, pentru a angaja răspunderea Guvernului asupra proiectului noului Cod al muncii.
Åžedința comună a celor două Camere pentru angajarea răspunderii Guvernului a avut loc în absența reprezentanților opoziției, care au anunțat, înainte de reuniune, că nu vor fi prezenți în sală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?