Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Războiul dintre Bostan şi Funeriu se mută în instanţă


Iordache Bostan a renunțat de bună voie și nesilit de nimeni, pentru moment, la biroul de inspector școlar general, în ciuda hotărârii judecătorești care îi conferea clar acest drept. Ieri, profesorul adjudean s-a prezentat încă de la prima oră pentru a-i preda ștafeta colegului său, Stan Rogoz. Din spusele lui Bostan, Rogoz nu a binevoit să se prezinte la lucru așa cum ar fi trebuit, ba mai mult a refuzat să îi și răspundă la telefon. Nici la Ministerul Educației Iordache Bostan nu a fost tratat cu mai multă amabilitate. Deși în cursul zilei de miercuri, Bostan a înaintat o notificare Ministerului prin care a adus la cunoștință că a treia suspendare din funcție este un abuz, niciun răspuns oficial nu a ajuns până joi, iar Bostan s-a reîntors la catedră pentru a nu perturba activitatea inspectoratului. „Eu am așteptat un răspuns din partea Ministerului la notificarea pe care am trimis-o și prin care le-am adus la cunoștință ilegalitățile comise. Nu am primit nimic! Am sunat la ministru însă nu a dorit să-mi răspundă la telefon. Eu nu am dorit să creez o stare conflictuală cu toate că am fost repus în funcție de instanța judecătorească. Sunt uimit că Mi-nisterul nu are respect pentru deciziile juridice. Am acționat la Curtea de Apel Galați suspendarea ordinului de ieri, care se va judeca în regim de urgență. Am cerut suspendarea și apoi voi cere anularea la fond. Nu țin la funcția de inspector școlar general însă țin la demnitatea mea, țin la respectul pentru legile țării”, a declarat Iordache Bostan. Sătul să fie umilit de democrat – liberali, Bostan nu doar că a părăsit fotoliul confortabil de „gene-ral” însă a decis să acționeze atât Ministerul Educației cât și pe Daniel Funeriu, mi-nistrul învățământului, în instanță pentru abuzul pe care l-a comis prin nerespectarea unui ordin judecătoresc. „Ministrul acesta este măscăriciul MECTS și nu a existat un ministru mai slab ca acesta. Mai ales că Ministerul emite ordine de urgență neconstituționale și hotărâri ilegale. Oamenii trebuie să termine cu acest Guvern. Ei probabil că doresc să stea la guvernare și după 2012. Am dorit să stăm de vorbă amiabil însă dacă nu îmi va răspunde îl voi acționa în instanță în nume personal. Dumnealui nu comunică cu profesorii, ci doar cu PDL -ul. Ei vor să instaureze sistemul comunisto – pedelist”, a declarat Iordache Bostan.
Reamintim că miercuri, la amiază, de la Ministerul Educației au venit 4 decizii. În prima, lui Bostan i se spune că este repus în funcție, în a doua că Stan Rogoz revine la catedră, în a treia Bostan este suspendat, iar în a patra Rogoz devine general, până ce hotărârea judecătorească din 24 februarie rămâne definitivă! Ordinele emise de mi-nistrul Educației constituie un abuz contra persoanelor, în formă continuată, faptă prevăzută în articolul 246 coro-borat cu articolul 41 alineatul 2 Cod Penal.
De cealaltă parte, Stan Rogoz crede că doar după plecarea lui Bostan din Inspectoratul Åžcolar s-a ajuns la o stare de normalitate a lucrurilor. Autointitulatul șef al Inspectoratului Åžcolar spune că din acest moment, instituția pe care o conduce – abuziv potrivit profesorului Bostan – va trebui să funcționeze. „Am intrat în normalitate. Domnul Bostan a înțeles că ordinul trebuie pus în aplicare, că instituția trebuie să funcționeze”, a spus Stan Rogoz, (din nou) șeful Inspectoratului Åžcolar Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?