Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Grâul


Grâul are ca factor curativ germenii. Poate fi indicat cu succes în stări depresive, surmenaje, favorizează regularizarea digestiei, funcțiilor intestinale; acționează ca tonic nervos și stimulează nutriția.
 
Calități curative și   acțiune farmaceutică:
Conține substanțele cele mai prețioase și mai vita-lizante ale grăuntelui de grâu: produși fosfatați ușor asimilabili, săruri minerale abundente, printre care săruri de fier, de magneziu (găsite în doze foarte ridicate – de 40 mg la 100 g de germeni), proteine complete conținând toți acizii amanați indispensabili vieții, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, numeroase vitamine printre care A, B1, B2, C, E, PP. Compoziția germenului de grâu constituie una dintre cele mai bune surse naturale de fier, magneziu, proteine rare, vitamine B și E. Pe lângă vitaminele descrise, mai conține cantități însemnate de vitamina C. Este un aliment echilibrant, pe care ar trebui să-l consumăm în fiecare zi, căci este un regenerator nemedicamentos de forțe. Proprietățile tonice și vitaminizante sunt crescute în grâul germinat, căci germinația mărește puterea vitaminică a germenilor. Reumaticii, gutosii, artriticii grav atinși, care nu to-lerează pâinea integrală, nu au niciun inconvenient când consumă grâu germinat.
 
Recomandări:
 – germeni de grâu împotriva surmenajului, stărilor depresive; pentru regularizarea digestiei și a tranzitului intestinal. Grâul germinat se consumă la începutul mesei. Înainte de a le înghiți, semințele se mestecă îndelung (de o sută de ori), până la apariția unui gust dulceag, produs de zaharificarea parțială a amidonului. Pentru persoanele cu dantură deficitară, se pisează grâul germinat și se mestecă îndelung. Pentru bolnavi, sugari și copii mici, se face un piure în care se încorporează miere. Este prudent ca înainte de a fi pus la încolțit, grâul din comerț să fie spălat foarte bine și în mai multe ape, căci adesea este tratat cu antiseptice și insecticide. Este de preferat să fie procurat direct de la producător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?