Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Alimentaţia, esenţială pentru întreţinerea sănătăţii


În prezent, majoritatea bolilor sunt într-o mare măsură condiționate de alimentație. Astfel, ar trebui să ne schimbăm anumite obiceiuri culinare, fără să fie vorba de numărul caloriilor sau eliminarea unor kilograme în plus. Se deschid alte sfere cu ramuri diversificate în acest domeniu.
Sănătatea reprezintă bunul nostru cel mai de preț, care nu poate fi întotdeauna manipulat sau „reparat” cu ajutorul medicamentelor sau al altor factori străini corpului nostru. De aceea avem nevoie de curaj pentru a face o schimbare (uneori majoră și radicală), însă și de ambiție și rezistență pentru a tăia obiceiurile rele direct de la rădăcină și a lua-o pe un alt drum. Este important să ne sprijinim reciproc, să consultăm pă-rerea specia-liștilor sau să citim diferite prospecte – fără să devină o obsesie, ci un tabiet sănătos – și să ne stabilim concepte alimentare și de detoxifiere ale organismului, cât și asigurarea substanțelor vitale.
Astfel, atunci când vorbim de teme, precum stres, hiperactivitate, oboseală cronică, probleme digestive, stări depresive, boli reumatice, insomnii, supraponderabilitate, diabetul de tip 2, alergii și așa mai departe trebuie să ne gândim și să punem la cale un plan complex, pe care să-l urmăm pas cu pas, al unei alimentații sănătoase bogate în vitamine, minerale și proteine, dar să dăm mai multă importantă și mișcării în aer liber pentru a ne recăpăta vitalitatea și calitatea vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?