Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Adio domnule profesor!


Mihai Liciu, profesorul de numai 24 de ani, din Jariștea, care a murit fulgerător, joia trecută, a fost condus pe ultimul drum, ieri, de sute de oameni, profesori, elevi și rudele care aproape că nu mai aveau lacrimi să îl plângă. Drama familiei Liciu a impresionat întreaga comunitate. Cu lacrimi în ochi și profund îndurerați, elevii săi, care l-au iubit ca pe cel mai bun prieten, au îndurat gerul cumplit, pentru a-i aduce lui Mihai Liciu un ultim omagiu. Adolescenții țineau în mâini coroane și flori, care au fost depuse pe pământul înghețat, în care profesorul lor își va dormi somnul de veci. „Nu ne-a fost profesor, ci un prieten, care ne ajuta mereu, ne dădea sfaturi, ne ajuta, ne spunea planurile lui, era mult mai mult decât un profesor. Nu avem cuvinte să spunem cât de rău ne pare pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu îl va putea înlocui nimeni”, a precizat Oana Pascu, elevă a Colegiului Economic din Focșani. La fel de îndurerați au fost și colegii de catedră, dar și inspectorii școlari, care au fost marcați de tragedie, mai ales că Mihai Liciu era un tânăr puternic, ce avea tot viitorul în față. Profesorii spun că Mihai Liciu este o pierdere grea pentru sistemul educațio-nal. „Este o durere cumplită, s-a pierdut un om la o tinerețe la care nu ne așteptam. Un om cu calități deosebite, un profesor de excepție, pe care copiii l-au îndrăgit pentru sensibilitatea, pentru răbdarea de care dădea dovadă, înțelegere. El va deveni de neînlocuit de acolo, de sus. Sperăm să se uite către elevi, care nu îl vor uita niciodată. Transmitem familiei putere, deoarece a pierdut un copil deosebit”, a spus Valeria Scarlat, cadru didactic la Colegiul Economic. Cu ochii în lacrimi,  mama și tatăl lui Mihai Liciu, dar și rudele apropiate nu s-au despărțit nicio clipă de sicriul în care era așezat cel pe care aveau să îl vadă pentru ultima dată. Până a ajunge la cimitir, cortegiul funerar a făcut un ultim înconjur al satului unde fostul profesor a văzut lumina zilei și a copilărit. La intrarea în biserică, tânărul profesor a fost aplaudat de sutele de oameni prezenți. Cu toții au avut la adresa sa doar cuvinte de laudă. Era un băiat liniștit, respectuos, care nu ar fi fost capabil să supere pe nimeni. „Era un băiat bun, ne-a luat prin surprindere ceea ce s-a întâmplat. Era un om iubit de toată lumea, era harnic și plin de viață. A lăsat în urmă numai durere”, a spus Costache Cherciu, din Jariștea.

***
Mihai Liciu, cadru didactic la Colegiul Economic din Focșani, s-a stins din viață la numai 24 de ani. El ar fi trebuit să se căsătorească în acest an.
Semnele acute de boală ale profesorului au fost sesizate de mai mult timp de colegi și elevi. Marțea trecută, el a fost la clasă însă, răcit fiind, nu a mai putut să-și continue ora. A plecat acasă, iar în ziua următoare, seara, a fost dus la spital. De aici și până la tragedia ce a zguduit întreg colectivul de profesori și elevi ai Colegiului nu a mai fost decât o zi. Potrivit unor surse, profesorul Mihai Liciu ar fi suferit de bronhopneumonie care s-ar fi acutizat, iar infecția s-a extins. Totodată, acesta ar fi fost suspectat și de TBC. Alții spun că a făcut septicemie.
Astăzi, cei de la Medicină Legală vor da publicității rezultatele necropsiei. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?