Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Directorul Biroului Vamal Ploieşti, ridicat de anchetatori


Procurorii DNA București și polițiștii IGPR au făcut, ieri, mai multe descinderi în Vama Ploiești, fiind vizate firme de import-export de legume și fructe, precum și angajați ai Autorității Vamale acuzați de luare de mită.
Potrivit anchetatorilor, vor fi verificate toate firmele care fac activități de import și export de legume și fructe, iar din birourile Autorității Naționale Vamale vor fi ridicate acte și documente privind activitatea acestora. Suse judiciare au afirmat că sunt vizați angajați ai ANV care sunt acuzați de luare de mită.
Directorul Biroului Vamal Ploiești, Cornel Costea, a fost ridicat de către anchetatori joi la prânz. A fost suit într-un autoturism Cielo cu număr de București, cu care au plecat, anchetatorii refuzând să facă orice comentariu.
La câteva minute după ce șeful Vămii Ploiești a ieșit din sediul Biroului Vamal împreună cu anchetatorii, au părăsit clădirea alte câteva persoane, unele având plicuri în fomat A4, care conțineau, cel mai probabil, documente. Persoanele respective au urcat apoi într-o dubă cu număr de București, după care mașina a demarat în trombă, cu girofarul pornit.
Potrivit unor surse din cadrul Vămii Ploiești, procurorii anticorupție au percheziționat o mașină marca Skoda Octavia, cu număr de București, care ar aparține Biroului Vamal și ar fi utilizată de către șeful vămii, Cornel Costea. Activitatea Vămii Ploiești nu a fost întreruptă, potrivit comisionarilor vamali, aproape 30 de tir-uri aflându-se în parcarea situată în apropiere de Direcția Județeană de Accize și Operațiuni Vamale Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?