Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

MAE recomandă evitarea călătoriilor în Libia


Ministerul Afacerilor Externe recomandă cu insistență cetățenilor români să evite călătoriile în Libia, având în vedere demonstrațiile violente care au loc în această țară. Printr-un comunicat transmis ieri presei, MAE le recomandă tuturor cetățenilor români care se află Libia să folosească posibilitățile încă existente de a părăsi teritoriul libian.

Situația existentă la fața locului a determinat MAE român să actualizeze alerta de călătorie de pe pagina oficială de internet a ministerului la nivelul „Evitați călătoriile – Există factori confirmați de risc” (bulina roșie).
Totodată, MAE precizează că, prin Ambasada României la Tripoli, urmărește cu atenție evoluțiile situației de securitate de pe plan local. Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autoritățile locale și le acordă cetățenilor români asistență consulară specifică în astfel de situații.
Până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Tripoli au fost înregistrate 450 de cereri de asistență consulară din partea cetățenilor români care se află pe plan local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?