Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Păpuşa Boc, perdeaua aşternută peste scandalul din vamă“


Demersurile făcute de președintele Traian Băsescu pentru schimbarea premierului Emil Boc reprezintă doar o perdea de fum în spatele căreia încearcă să ascundă numele regelui și a reginei din „Scandalul Vama”, acuză deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, într-un comunicat de presă. Social democratul arată că, de fapt, acțiunea președintelui Băsescu pune în practică o teorie de comunicare politică care spune că „pentru a îngropa un subiect de presă este nevoie de inventarea unui alt subiect la fel de spectaculos”. Pentru aceasta a fost scoasă la „”înaintare” păpușa perfectă, omul despre care poți spune orice fără ca el să se supere”.
„Așa a apărut luni, din neant, subiectul schimbării premierului Emil Boc, subiect care marți seară a fost stins chiar de Băsescu. Între timp opinia publică a uitat de vameșii care luau șpagă de ani de zile cu știrea lui Băsescu și, prin urmare…”misiunea” păpușei Boc a fost un succes”, consideră deputatul Ciprian Nica.

Băsescu, Boc și mireasa neprihănită

Deputatul social-democrat consideră că declarațiile președintelui Băsescu sunt de un amuzament incredibil deoarece vorbește de relansarea încrederii în Guvern de parcă „ar vorbi de vreo mireasă neprihănită care, îmbrăcată toată în alb, este dusă la altar”. „În fapt, guvernul a cărui încredere vrea Președintele Traian Băsescu să o revigoreze este unul care a reușit „performanța” de a ține România în afara spațiului Schengen din cauza corupților din Vamă, un guvern care a tăiat salariile cu 25%, pensiile cu 15% și a majorat TVA cu 5%. Este același guvern care, în ciuda tuturor acestor tăieri, a îndatorat România în 2010, cu 1 miliard de euro pe an, fără a spune nimănui ce a făcut cu toți acești bani împrumutați”, arată deputatul Ciprian Nica.
Deputatul PSD arată că, poate, după terminarea alegerilor din UDMR preșe-dintelui Traian Băsescu i     s-ar putea părea nefirești orice decizii guvernamentale care nu vor fi pe placul noilor lideri maghiari și, prin urmare, ar putea învăța cum se spune în ungurește „dansez după ceardașul unguresc că tare-mi place la putere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?