Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Buget de austeritate la Tribunalul Vrancea


În 2010, Tribunalul Vrancea a cheltuit peste 17 milioane de lei cu salariile angajaților instanțelor de judecată, ceea ce reprezintă 94% din bugetul alocat. Potrivit raportului de bilanț, „în anul 2010, cheltuielile  pentru titlul I «Cheltuieli de personal» au fost de 17.024.500 lei, având o creștere de 26% față de anul anterior”. În această sumă au intrat drepturile salariale pentru judecători, magistrați-asistenți, personal auxi-liar de specialitate, funcționari publici, personal contractual, dar și diurna necesară pentru acțiuni de pregătire profesională a judecătorilor, magistraților-asistenți și a altor categorii de personal.
În aceeași categorie de cheltuieli intră și premiul anual aferent anului 2009, prima de vacanță pentru anul 2010, medicamente pentru judecători, personal au-xiliar de specialitate și personal conex și plata diferențelor salariale rezultate din hotărâri judecătorești, dar și a chiriilor pentru judecători și personalul auxiliar de specialitate.
În ceea ce privesc cheltuielile pentru bunuri și servicii, bugetul aprobat pentru acestea, în 2010, a fost de 1.036.950 lei. În cadrul acestor cheltuieli, ponderea o reprezintă onorariile din oficiu, cheltuielile cu utilitățile și materialele cu caracter funcțional. Consumurile de materiale cu caracter funcțional, combustibilul, serviciile de telefonie și asigurările au scăzut față de anul anterior. „În consecință, bugetul alocat pentru anul 2010 a fost un buget de austeritate, fără să permită alocarea de resurse financiare pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă  a perso-nalului instanței. De asemenea, prelungirea efectelor OUG 34/2009 și în anul 2010, a dus la imposibilitatea achizițiilor de mobilier și alte echipamente, care ar fi contribuit la o mai bună funcționare a instanțelor”, este menționat în raportul de bilanț al Tribunalului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?