Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

„Trebuie să demonstraţi că cei acuzaţi de corupţie sunt duşi în faţa justiţiei“


Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, a declarat, ieri, că în lupta împotriva corupției este nevoie să se demonstreze că oamenii acuzați de corupție sunt aduși în fața justiției și judecați și că agențiile anticorupție și de integritate sunt finanțate.
„Trebuie să arătați că oamenii acuzați de corupție sunt aduși în fața justiției și judecați. Este nevoie să arătați că diferitele agenții – agenția anticorupție, agenția de integritate – dispun de suficiente resurse pentru a-și face munca. Este o listă lungă, acestea sunt numai câteva exemple”, a spus Malmstrom, întrebată ce mai trebuie să facă România în lupta împotriva corupției.
Ea a adăugat că, de altfel, MCV stabilește foarte clar ceea ce România mai are de făcut în ceea ce privește combaterea corupției.
„Am discutat cu ministrul Justiției în această dimineață. Åžtiu că el întreprinde reforme foarte importante în ceea ce privește reformarea sistemului, îmbunătățirea ca-lității judecătorilor și implementarea celor patru coduri. Aceste reforme trebuie urmate așa cum au fost planificate”, a mai spus ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?