Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Sancţiuni penale pentru crescătorii de animale


Crescătorii de animale tăiați de la plata subvențiilor europene deoarece primarii i-au înregistrat cu datorii la bugetul local mai au o săptămână pentru contestarea deciziilor. Conducerea filialei județene a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a anunțat că, pe 15 februarie, expiră termenul până la care fermierii puteau să aducă actele doveditoare că nu au restanțe la plata taxelor și impozitelor locale. În schimb, fermierii cu datorii riscă sancțiuni penale pentru fals în declarații pentru că, la depunerea cererilor pentru subvențiile europene, au declarat pe proprie răspundere că nu au datorii la stat sau la autoritățile locale.
Directorul APIA, Octavian Vieru, a arătat că totul a pornit de la situațiile întocmite de autoritățile locale care cuprindeau atât restanțierii din 2009 cât și pe cei care nu își plătiseră taxele pentru 2010 dar se aflau în termenul legal. Deoarece hârtiile trimise de primari nu făceau nici o distincție între cele două categorii, funcționarii APIA au emis decizii valoarea 0 astfel încât fermierii să aibă posibilitatea de a contesta și de a primi banii europeni. Peste 500 de crescători de animale s-au aflat în această situație și trebuie să vină la APIA cu actele care să arate contrariul.
„Fermierii pot contesta aceste decizii însă doar până la 15 februarie. Ei trebuie să aducă adeve-rințele de la primării care să arate că, la data depunerii cererii pentru subvenție, nu erau înre-gistrați cu datorii la bugetul local. Deja au început să vină crescători de animale însă estimăm că vor fi persoane care nu vor contesta deciziile pentru că au datorii la bugetele locale”, a afirmat directorul APIA.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?