Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Euforic, la Urgenţe


Substanțele etnobotanice continuă să facă victime. În cursul nopții de sâmbătă, la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani a ajuns un bărbat de 30 de ani, din comuna Răstoaca, care consumase în prealabil substanțe etnobotanice. După ce a primit  îngrijirile medicale specifice, bărbatul a fost sfătuit să se prezinte la Secția de Psihiatrie a spitalului, pentru un control amănunțit.
Deși autoritățile fac tot ce le stă în putință pentru a opri comercializarea acestor substanțe, tinerii continuă să le consume, majoritatea ajungând la spital. Anul trecut, aproximativ 40 de tineri au ajuns la UPU, după ce au consumat substanțe etnobotanice. Pacienții au vârste cuprinse între 16 și 43 de ani. Trei dintre aceștia au fost spitalizați la Secția de Interne a spitalului, iar un singur pacient a fost internat la Secția de Terapie Intensivă, fiind transferat ulterior la Secția de Psihiatrie a spitalului. Celelalte persoane nu au fost internate din diverse motive, fie că au refuzat, fie că starea lor de sănătate nu impunea acest lucru.
Toți pacienții au primit de la medicii de la UPU bilete de tri-mitere către Secția de Psihiatrie, pentru un control mai amănunțit.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?