Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cutremur de 4.1 grade, produs în Vrancea


Un cutremur de 4.1 grade pe scara Richter a zguduit Vrancea vineri seara, la ora 23.25. Seismul s-a produs la o adâncime de 110 kilometri.
Epicentrul a fost stabilit la o distanță de trei kilometri de Andreiașu de Jos, 15 kilometri de Mera și Nereju, 17 kilometri de Nistorești și 18 kilometri de Gura Caliței.
Sâmbătă la ora 14.28, în Vrancea s-a produs un alt seism, cu o magnitudine mai mică, respectiv 3,6 grade pe scara Richter. De la începutul anului și până în prezent, numai în Vrancea au fost înregistrate peste 35 de cutremure. Cele mai multe dintre acestea au avut o magnitudine cuprinsă între două și trei grade pe scara Richter. Cutremurul produs vineri noapte a fost cel mai pu-ternic de până acum.
Specialiștii au precizat că în Vrancea s-ar putea produce un seism cu o intensitate mai mare, dar nu mai mult de 4.8 grade pe scara Richter. 
În ultima perioadă, România s-a cutremurat de mai multe ori.
Cele mai multe dintre seisme au avut epicentrul în Vrancea, județ care de la finele anului trecut a început să „fiarbă”, după cum spuneau unii specia-liști din domeniu.
Directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, spunea, în urmă cu apro-ximativ două luni, că în România se produc foarte multe cutremure pe an, de intensitate mică, sub 4 grade pe scara Richter, însă acestea nu activează cutremurele adânci, adică pe cele periculoase. Potrivit acestuia, problema unui seism de mare intensitate nu se va pune pentru o lungă perioadă de acum înainte, cel puțin 10 ani.
Tot el mai spunea că Vrancea este extrem de periculoasă la un cutremur de peste 7 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?