Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Cerealele


Cerealele au ca factor curativ germenii. 

Afecțiuni pentru care se recomandă:
Germenii de grâu, soia, lucernă sau porumb sunt recomandați împotriva îmbătrânirii precoce, în cazurile de anemie, lipsă de calciu și magneziu, migrene, insomnii, dar și în tratarea întârzierilor de creștere la copii. Includerea germenilor în dieta zilnică a copiilor îi va face mult mai rezistenți în fața răcelilor sau gripelor. În boabele de grâu sau de soia, enzimele se găsesc într-o stare latentă. De asemenea, sunt un bun detoxifiant și energizant.
 
Calități curative și acțiune farmaceutică
Plante ierbacee, rareori lemnoase. Rădăcina este fasciculară, tulpinile sunt cilindrice, fructul e o cariposă. Germenii sunt o sursă naturală de vitamine și mi-nerale, un supliment alimentar care poate înlocui uneori fructele și legumele, contribuind la eliminarea toxinelor din organism. Vi-taminele din complexul B, calciul, magneziul, fosforul, enzimele din semințele încolțite oferă un plus de energie organismului. Germenii nu conțin colesterol, sunt hipocalorici, fiind recomandați bolnavilor cu ateroscleroză și celor care vor să slăbească.
 
Recomandări:
În supermarketuri, germenii se găsesc sub mai multe forme de prezentare: fulgi din germeni de grâu sau soia, fulgi amestecați cu fructe uscate (müsli), pâine sau biscuiți cu germeni de grâu. Aceste produse păstrează destul de puțin din proprietățile germenilor proaspeți, pregătiți în casă. Coacerea la temperaturi ridicate a pâinii sau biscuiților distruge unele substanțe nutritive din germeni. Mai rar, în unele magazine pot fi găsiți și germeni proaspeți, care au o perioadă de valabilitate foarte mică și care își păstrează vitaminele și mi-neralele. În cazul persoanelor suprasolicitate sau stresate, germenii proaspeți reprezintă un mijloc de recăpătare a energiei, o soluție de revitaminizare.
Cura poate începe cu o lingură de germeni, iar după aceea cantitatea poate crește treptat. La persoanele sănătoase, fibrele alimentare ajută digestia și combat constipația. La cină, germenii nu se asociază la aceeași masă cu proteinele de origine animală.
 
Precauții, contraindicații  
Germenii pot provoca iritații ale colonului sau ale altor zone ale tubului digestiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?