Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Natalie Portman ar trebui să se teamă


Natalie Portman, conside-rată drept marea favorită pentru Oscar la categoria rezervată actrițelor în roluri principale cu filmul ‘Black Swan’, ar trebui să se teamă de ‘blestemul’ Oscarurilor, premiu care, conform unei statistici canadiene, a fost urmat de divorț în cazul a 60% dintre actrițele care l-au câștigat. Din grupul select al actrițelor care au divorțat după ce au primit premiul Oscar fac parte Sandra Bullock, Kate Winslet, Julia Roberts, Reese Witherspoon, Halle Berry și Hilary Swank. O echipă de sociologi canadieni de la Universitatea din Toronto, inspirați de cazul celebru al Sandrei Bullock, Oscarul pentru cea mai bună actriță în 2010, care a divorțat la doar câteva săptămâni după ce a primit premiul, a realizat un studiu despre ‘blestemul’ Oscarului, o statuetă care pare să excludă prezențele masculine din viața actrițelor care-l câștigă sau care primesc fie doar și o nominalizare.
Astfel, conform studiului statistic, între 1936 și 2010, 60% dintre actrițele care au fost nominalizate la Oscar pentru rol principal feminin au divorțat, iar acest procent crește la 63% în cazul celor care au și câștigat premiul.
‘Câștigarea unui Oscar poate reprezenta un uriaș succes profesional, poate încununa o carieră și cu si-guranță reprezintă apogeul popularității și recunoașterii unui actor. Există puține fenomene care pot schimba într-o măsură atât de radicală viața unui om, însă odată ce câștigi un premiu Oscar, cu siguranță că nu mai ești același om dinainte’, explică Tiziana Casciaro, profesor specialist în comportament organizațional la Universitatea din Toronto. În ceea ce privește bărbații, actorii care câștigă Oscarul nu au o rată a divorțurilor superioară celei medii generale. ‘Schimbarea bruscă de statut social a actriței care a primit un Oscar intră în conflict cu norma socială generală care plasează un bărbat pe un palier profesional și de ca-rieră superior celui ocupat de soția sa’, mai adaugă ea. Natalie Portman, deși nu este căsătorită, abia s-a logodit cu Benjamin Millepied, dansator și coregraf de un oarecare prestigiu internațional, este în pericol, susțin cercetătorii canadieni. În același pericol se află și rivalele sale la Oscar, Annette Bening ( căsătorită cu Warren Beatty ) și Nicole Kidman (căsătorită cu starul country Keith Urban).

***
Iată și o parte dintre actrițele care după ce au cunoscut pa-radisul Oscarurilor, s-au trezit la scurt timp în infernul unei vieți conjugale eșuate: Bette Davis, dublă laureată a pre-miului Oscar în 1936 și 1939, a divorțat de Harmon Nelson în 1939, Hilary Swank, laureată în 2000 și 2005 a divorțat de Chad Lowe în 2006, Julia Roberts, premiată cu Oscar în 2001, s-a despărțit de Benjamin Bratt în luna iunie a aceluiași an, Halle Berry, laureată în 2002, a divorțat de Eric Benet în 2003, Reese Witherspoon, câștigătoare a Oscarului în 2006, a divorțat de Ryan Phillippe în luna noiembrie a aceluiași an, Kate Winslet, câștigătoarea din 2009, a divorțat de Sam Mendes în 2010, iar Sandra Bu-llock, câștigătoarea de anul trecut, a divorțat de Jesse James doar câteva săptămâni mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?