Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Au fost încălcate normele constituţionale în cazul Nicolescu


Parlamentarii PSD au transmis, ieri, o scrisoare deschisă, procurorului general al României, Laura Codruța Kovesi, președintelui Consi-liului Superior al Magistraturii, Nicolae Horațius Dumbravă și președintelui Asociației Magistraților din România, Mona Pivniceru, în care atrag atenția asupra încălcării normelor constituționale și a prevederilor care reglementează procedura penală în cazul președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu.
„Gravitatea și rapiditatea evenimentelor petrecute la 26 ianuarie 2011 împotriva președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, ne determină să vă adresăm această scrisoare, pentru a atrage atenția asupra unor fapte care se desfășoară sub sloganul ‘luptei împotriva corupției’ dar care, în realitate, se demonstrează a fi simple ‘execuții’ ale unor oameni care, întâmplător, nu fac parte din arcul puterii și a căror activitate intră în conflict cu cei care poartă culoarea portocalie”, se subliniază în scrisoarea deschisă semnată de grupurile parlamentare ale PSD din Camera Deputaților și din Senat.

În document, parlamentarii PSD pun sub semnul întrebării funcționarea statului de drept în România, „în condițiile în care procurorii DNA execută indicații politice primite ‘de sus’, respectarea prevederile din Codul de Procedură Penală și din Constituție privind restrângerea unor drepturi ale persoanelor, funcționarea prezumției de nevinovăție, dar și dacă procurorii DNA s-au transformat și în instanță de judecată”.

Semnatarii scrisorii deschise susțin că un comunicat din seara de 26 ianuarie 2011 al DNA – Serviciul Teritorial Argeș, „nu numai că nu răspunde, dar chiar confirmă caracterul abuziv al măsurii luate împotriva președintelui Consiliului Județean”. Potrivit acestora, „este greu de înțeles” de ce, dacă cercetările în cazul Nicolescu se desfășoară din anul 2009, măsura reținerii este luată după doi ani.
„Dacă pretinsele fapte infracționale s-au petrecut în intervalul iunie 2006 – 2009, de ce nu s-au finalizat cercetările și de ce nu s-a înaintat dosarul instanțelor judecătorești – singurele independente, în concepția practicii CEDO? Cumva refuzul Arhiepiscopului Argeșului de a satisface ‘pretenția unui senator PDL’ poate constitui o presiune asupra organelor de urmărire penală?”, îi în-     treabă social-democrații pe Laura Codruța Kovesi, pe Nicolae Horațius Dumbravă și pe Mona Pivniceru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?