Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Energie geotermală pentru încălzirea instituţiilor publice


Instituțiile publice și unitățile de învățământ din Panciu și Adjud ar putea fi încălzite pe baza energiei geotermale sau a altor sisteme alternative.

La Panciu, administrația locală a realizat un proiect de peste un milion de lei care va fi depus la finanțare în cadrul Programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală și energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătățirea calității aerului, apei și solului.
La sfârșitul săptămânii trecute, consilierii locali au aprobat, în ședință extraordinară, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului „Eco-Încălzire Panciu, Proiect pentru instalarea sistemului de încălzire utilizând energia geotermală în cadrul instituțiilor publice din orașul Panciu”. „Instituțiile care vor beneficia de această investiție vor fi Grădinița cu program prelungit Crucea de Sus, Secția Cro-nici a Spitalului Orășenesc, Primăria și Complexul Comunitar”, a precizat primarul Ion Petre.

Energie regenerabilă pentru Spitalul din Adjud

Primăria Adjud va depune în cursul zilei de astăzi, la Agenția Fondului de Mediu, proiectul referitor la înlocuirea sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie regenerabilă. Unitățile administrativ-teritoriale din municipiul Adjud, care vor beneficia de această schimbare sunt: Spitalul Municipal, Sala de Sport, Åžcoala generală nr.2 și Colegiul „Gheorghe Balș”. Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității aerului, apei și solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului și a combustibililor fosili, utilizați pentru producerea energiei termice și obținerea apei calde menajere. Valoarea totală a proiectului este de 2.309.804 lei.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?