Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Bordelurile din Germania încep să ofere servicii pentru bătrâni


Industria sexului din Germania a început să ofere servicii speciale pentru persoanele în vârstă, în încercarea de a satisface dorințele unei populații tot mai îmbătrânite și de a face față creșterii prostituției oferite pe internet, relatează luni The Independent. Servicii sexuale pentru persoane în vârstă au fost introduse la Artemis, cea mai mare casă de toleranță din Germania, situată în cartierul Charlottenburg din Berlin, unde au fost instalate scaune la dușuri și unde camerele de schimb ale clienților au fost lărgite pentru a putea primi scaune cu rotile. Un purtător de cuvânt al casei de toleranță a declarat pentru cotidianul Tagesspiegel că noile măsuri, printre care se numără și introducerea de ‘personal ajutător’, fac parte din încercarea de a încuraja persoanele în vârstă și clienții cu handicap să se bucure de serviciile sexuale. ‘Este important pentru noi să arătăm că Artemis este echipată corespunzător pentru acești clienți’, a spus el. Trendul este urmat și în alte părți din industria germană a sexului, care a devenit legală în 2002 și în cadrul căreia lucrează circa 150.000 de prostituate înregistrate, care plătesc taxe și au drepturi la asistență socială. Totuși, se estimează că alte 250.000 de prostituate continuă să lucreze pe piața neagră. Stephanie Klee, prostituată înregistrată cu 25 de ani de experiență și purtătoare de cuvânt a grupului german de sprijinire a prostituatelor BSD, a spus că mai multe dintre colegele sale se concentrează pe oferirea de servicii se-xuale pentru bărbații din căminele de bătrâni. ‘Prostituția devine încet asemănătoare cu alte profesii. Se specializează’, a spus ea.

***

Nevoia de a oferi sex persoanelor în vârstă a fost recunoscută de unele case de bătrâni din Germania. Femeia director a unui astfel de cămin de bătrâni din Berlin, care nu a dorit să-și dezvăluie identitatea, a spus recent că vrea să pună la dispo-ziție ‘o încăpere pentru întâlniri intime’ în stabilimentul pe care îl conduce. Ea a precizat că discută acest proiect cu organizația bi-sericească în administrarea căreia se află căminul. Trecerea la oferta de servicii sexuale pentru cetățenii în vârstă este un răspuns la statisticile demografice care arată că aproape 20% din populația de 82 de milioane de locuitori a Germaniei are peste 65 ani sau mai mult. Ca țară cu una din cele mai mici rate ale natalității din lume, este de așteptat ca populația să îmbătrânească și mai mult. Totuși, direcția spre ‘specializare’ în cadrul industriei tradiționale a sexului este și o încercare de a face față schimbărilor care i-au fost impuse ca rezultat al răspândirii virusului HIV și al expansiunii internetului. ‘Districtul roșu’ Reeperbahn din Hamburg a început să-și închidă marile ‘centre erotice’ în anii 1980 de tema SIDA. În urmă cu trei ani, cea mai veche casă de toleranță din oraș a fost închisă ca rezultat al concurenței serviciilor sexuale oferite de amatori pe internet. Unul dintre cele mai de succes forumuri de prostituție din Germania reușește să atragă circa 60.000 de vizitatori pe zi.
***

Multe dintre prostituate sunt studente sărace sau mame singure care trăiesc de pe o zi la alta. Tariful standard este de circa 120 de euro, însă unele dintre femeile care își promovează serviciile pe care le oferă reușesc să câștige și până la 6.000 de euro pe întâlnire.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?