Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Străzile din Focşani, acoperite de zăpadă


Ziua de odihnă de ieri a fost scurtă pentru angajații Direcției de Dezvoltare și Spații Verzi din cadrul Primăriei Focșani. Zăpada căzută în zilele de week-end a pus probleme și șoferilor care au căutat cu vederea mașinile de deszăpezire pentru a le urma.
Străzile acoperite de nea ascundeau gropile și dâmburile din asfaltul curat, lucru sesizat de șoferi în drum spre biserică sau târg. Directorul Direcției de Dezvoltare, Laurențiu Mocanu, susține că urmărește fenomenele cu atenție sporită și permanentă. Patru mașini cu sare, nisip și soluția specială pentru împiedicarea formării poleiului au fost scose în stradă pentru a oferi un oraș cât mai puțin alunecos. „Am intrat pe toate zonele principale din oraș. A mai rămas Cartierul Sud unde, deocamdată, nu am ajuns pe străzile înguste. Pe trotuare s-a intervenit cu nisipul din sacii puși la intersecții. La Mândrești am intrat de dimineață (ieri dimineață-n.r.) pentru ca transportul în comun să poată ajunge până la capătul de linie”, ne-a declarat Laurențiu Mocanu.
Se intervine cu mai puțin nisip și sare, nu pentru a face economie, ci pentru a conserva asfaltul și a strânge mai ușor, după topirea zăpezii, materialul antiderapant.
Potrivit reprezentanților Direcției, în prezent, pe stoc există 300 de tone de nisip, 100 de tone de sare și 5 tone de soluție de clorură de calciu aditivată. Laurențiu Mocanu îi îndeamnă pe focșăneni să dea o mână de ajutor pentru ca trotuarele să fie eliberate de omăt în cel mai scurt timp. „Sunt zone în oraș cu străzi, în special pe sens unic, unde mașinile sunt parcate pe ambele părți. Aici este foarte greu să intervenim. Oamenii ar trebui să iasă să facă pârtie în fața scărilor de bloc, în fața magazinelor pentru a putea circula trecătorii în siguranță”, spune Mocanu. Acesta susține că angajații săi sunt în permanență, în schimburi, pe străzile din Focșani, pentru a împrăștia materialul antiderapant și pentru a ajuta la îndepărtarea zăpezii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?