Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Ninsori şi intensificări ale vântului


Meteorologii au emis o informare privind ninsori și intensificări ale vântului, valabilă de vineri, de la ora 18.00, până duminică la ora 23.00. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat va ninge în toată țara, mai abundent în jumătatea sudică. Meteorologilor anunță că temperaturile maxime nu vor urca mai mult de -2 sau -1 grad Celsius, vremea fiind închisă în intervalul anunțat. Cerul va fi noros și vor fi semnalate precipitații mixte, respectiv ploaie, lapoviță și ninsoare. De asemenea, vântul va sufla slab până la moderat. „În intervalul menționat va ninge în toată țara, mai abundent în jumătatea sudică. În zona litoralului, iar la începutul intervalului și în Bărăgan și în Dobrogea continentală, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, izolat însemnate cantitativ. În noaptea de sâmbătă spre duminică și pe parcursul zilei de duminică, în est și sud-est vântul va avea intensificări, viscolind temporar zăpada. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atenționări sau avertizări meteorologice ulterioare”, arată meteorologii.
Polițiștii rutieri recomandă șoferilor utilizarea luminilor de întâlnire și ceață pe toate categoriile de drumuri, deplasarea cu viteză redusă, evitarea efectuării depășirilor și mărirea distanței de siguranță dintre vehicule.
De asemenea, pietonii sunt sfătuiți să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă. Totodată, trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să traverseze numai după ce sunt siguri că manevra se poate face în condiții de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?