Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

„Guvernanţii doresc lichidarea, încet, dar sigur, a pensionarilor!“


Pensionarii social democrați vrânceni acuză incapacitatea actualei puteri de a găsi soluții pentru a opri deteriorarea continuă a nivelului de trai și care, prin măsurile de austeritate, îi sărăcește tot mai mult pe cetățeni.

Situația dificilă în care se găsesc pensionarii vrânceni a fost discutată, ieri, în cadrul Biroului Executiv al Organizației județene a Pensionarilor PSD Vrancea. Pensio-narii au arătat că puterea politică, reprezentată prin Președinție, Guvern și majoritatea parlamentară, încearcă să scoată țara din criză prin curbe de sacrificiu la care sunt supuși, în primul rând, pensionarii, cea mai recentă dovadă constituind-o tăierile masive din pensiile militarilor.
„Pentru a aduce noi fonduri clientelei politice, Guvernul PDL – UDMR – UNPR a introdus un nou impozit pe sănătate prin care îi obligă pe pensionarii cu pensii mai mari de 740 de lei să plătească 5,5 la sută contribuție pentru asigurările sociale de sănătate. În același scop a introdus și coplata pentru pensionarii care apelează la serviciile de sănătate. Asistăm la o guvernare care este nu doar imorală, ci calcă în picioare și legile, inclusiv pe cele care îi aparțin! Avem un guvern ce ia decizii lipsite de fundament economic și lovește în aproape toate categoriile, dar mai cu seamă în cele defavorizate”, se arată într-un comunicat remis presei de pensio-narii social democrați vrânceni.
Aceștia susțin că singura preocupare a actualului Guvern este „protejarea clientelei de partid și a intereselor sale în defavoarea interesului general al țării”. „Biroul Executiv al Organizației pensionarilor PSD Vrancea constată că Guvernul Boc și Preșe-dintele ne condamnă la o bătrânețe cu foarte multe griji în care suntem nevoiți să alegem între plata facturilor la utilități, hrana zilnică și îngrijirea sănătății. Ne încalcă dreptul la viață!  Guvernanții au ajuns să dorească lichidarea, încet, dar sigur, a pensionarilor, categorie socială considerată în mai toate țările lumii ca fiind a înțelepților și ca atare, apreciată și respectată”, mai susțin pensionarii vrânceni.

Mitinguri și proteste

În 2010, pensionarii social democrați vrânceni au desfășurat mai multe acțiuni cum ar fi mitingurile de protest organizate în fața Prefecturii la care au cerut guvernanților să înceteze genocidul social la care îi supun pe cetățenii care trăiesc în sărăcie și nevoi dar și marele miting organizat la 1 Mai în Piața Gării din Focșani. Tot în 2010, pensionarii social democrați au colectat produse alimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte care au fost trimise cu transporturile organizate către sinistrații din zonele inundate ale Moldovei. Organizația județeană de pensionari, prin mai multe scrisori deschise adresate Preșe-dintelui României și prim ministrului a luat poziție fermă împotriva aprecie-rilor prin care pensionarii sunt considerați „cancerul societății românești” și a măsurilor prin care „li se atârnă de gât povara ieșirii din criză prin tăieri de pensii și impunerea de noi taxe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?