Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Taxe pentru nunţi şi botezuri


Taxele sunt stabilite în funcție de veniturile bi-sericii, adică de zona în care este amplasată parohia și de numărul de credincioși. Åži până acum credincioșii plăteau pentru nuntă și botez, doar că suma nu era fixă, ci era la mica înțelegere cu preoții. Este drept, taxele cele mai mari se plăteau la bisericile renumite.
Într-un comunicat pe site-ul BOR, se precizează că toate „contribuțiile benevole ale credincioșilor la unele servicii religioase (botezuri, cununii și înmormântări) se stabilesc de către Adunarea parohială a fiecărei parohii la propunerea Consiliului parohial, ținând cont de mediul rural sau urban în care se află parohia și de situația economică a credincioșilor (pensionari, șomeri, salariați sau oameni cu posibilități financiare mai mari). Contribuțiile benevole sunt folosite pentru completarea salariilor perso-nalului deservent, întreținerea lăcașurilor de cult, plata utilităților și nu sunt nicidecum considerate donații pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului”.
La proxima ședință a Sfântului Sinod din zilele de 16-17 februarie 2011, Cancelaria Sfântului Sinod va propune spre aprobare procedura de colectă națională a donațiilor pentru noua Catedrală patriarhală la nivelul parohiilor din cuprinsul eparhiilor Patriarhiei Române. Astfel, între alte principii care vor fi propuse pentru asigurarea transparenței procedurii de colectare a donațiilor și evitarea confuziilor cu do-națiile în alte scopuri făcute la fiecare parohie, Cancelaria Sfântului Sinod va propune un chitanțier special unic de înregistrare a donațiilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?