Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Bani pentru proiectele primăriilor


Consiliul Județean Vrancea va repartiza, astăzi, celor 73 de localități vrâncene, în cadrul unei ședințe extraordinare, aproximativ 21,7 mi-lioane de lei. Sumele provin din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale și cote defalcate din impozitul pe venit. Astfel, din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale va fi alocată suma de aproximativ 14,7 milioane lei, iar din impozitul pe venit va fi alocată suma de aproximativ 7 milioane de lei. Fondurile sunt destinate susținerii programelor de dezvoltare locală și pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanțare locală.
Suma alocată din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale în 2011, la nivelul județului Vrancea, este de 52,4 milioane lei, cu aproape un milion de lei mai puțin decât în 2010. Peste 14 mi-lioane lei au fost repartizate bugetului propriu al județului iar 23,6 milioane lei au fost alocate comunelor, orașelor și municipiilor de către Direcția Generală a Finanțelor Publice.
O altă sursă de venituri pentru administrațiile locale vrâncene o reprezintă cota de 21% din impozitul pe venit, care este de 25 milioane lei în 2011. Å¢inând cont de gradul de colectare a impozitelor și taxelor locale pe anul 2010, finanțiștii au repartizat 6,7 milioane lei către bugetul propriu al județului și 11,2 mi-lioane lei către comune, orașe și municipii.
De asemenea, prin Legea bugetului de stat pe anul 2011 pentru județul Vrancea au fost alocate 10,9 milioane lei, sume defalcate din TVA pentru drumuri județene și comunale. Aceste fonduri ar urma să fie repartizate bugetului propriu al județului în vederea continuării finanțării obiectivelor începute în anii anteriori. Pe ordinea de zi se mai află proiectul de hotărâre privind transmiterea sediului Camerei Agricole, din administrarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în domeniul public al județului Vrancea.

Cum se alocă banii

Din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale și din cota de 21% din impozitul pe venit, o cotă de 27% se alocă bugetului propriu al județului, iar diferența de 73% se repartizează pentru bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor, astfel: 80% prin decizia directorului Direcției Generale a Finanțelor Publice județene; 20% prin hotărâri ale consiliilor județene pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?