Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Amânare a prelungirii arestului


Propunerea de prelungire a arestului preventiv a lui Ion Lăptaru, implicat în dosarul fraudării firmelor de leasing, a fost amânată pentru astăzi, chiar dacă dosarul a avut termen ieri. „Cauza a fost amânată pentru miercuri, în vederea studierii dosarului”, a precizat Carmen Danțiș, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea. Chiar dacă s-au făcut acuzații pe numele mai multor persoane, în acest dosar Ion Lăptaru rămâne singurul arestat. Față de omul de afaceri Dan Adrian Lazăr s-a luat măsura obligării de a nu părăsi țara. Reamintim că aproximativ 20 de persoane sunt suspectate că au fraudat mai multe firme de leasing. Printre acestea se numără Dumitru Marius Mirodone dar și doi soți din municipiul Galați.  Prejudiciul creat este estimat la 650 mii euro. Primul care a fost propus pentru arestare este un fost inspector de asi-gurări pentru care pro-punerea a fost respinsă. Procurorii DIICOT spun că membrii grupării sunt suspectați de constituire de grup infracțional, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, evaziune fiscală, dar și fals și uz de fals. Potrivit anchetatorilor, prin intermediul unui inspector de leasing care lucra la una dintre societățile de asigurări păgubite, ar fi întocmit documente în fals. Cu acestea, mai multe persoane ar fi beneficiat de finanțare pentru achiziționarea de la firme fictive de echipamente și utilaje industriale, respectiv sisteme de climatizare industriale, excavatoare ori utilaje de industrie alimentară. Potrivit anchetatorilor, firmele fictive erau reprezentate inclusiv de membri ai grupării infracționale.
În realitate, societățile respective nu dețineau niciun echipament sau utilaj industrial. Finanțarea o primeau de la firma de asigurări, iar banii și-i însușeau.
Pentru ca totul să pară legal, membrii grupării au ajuns chiar să plătească și câteva rate. Cele mai multe rate achitate au fost în număr de 14, apoi plățile au încetat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?