Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

“Reţeaua de Socializare”, marele câştigător al Globurilor de Aur 2011


Asociația presei străine de la Hollywood a dat „Like” filmului „Rețeaua de Socializare/ The Social Network”, pelicula regizată de David Fincher adjudecându-și, duminică, patru Globuri de Aur, printre care cele pentru cel mai bun regizor și cel mai bun film. Echipa filmului care prezintă etapele creării celei mai importante platforme de socializare, avându-l ca personaj central pe fondatorul acesteia, Mark Zuckerberg, a mai primit un Glob de Aur pentru scenariu (Aaron Sorkin) și unul pentru coloană sonoră. De altfel, sora lui Mark Zuckerberg, Randi Zuckerberg, directorul de marketing al companiei, a postat, în timp real, fotografii și impresii de la gală, pe pagina oficială de Facebook a Premiilor Globul de Aur. Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Colin Firth, pentru „The King’s Speech”, în timp ce distincția pentru cea mai bună actriță i-a fost acordată lui Natalie Portman, pentru „The Black Swan”. Robert de Niro, care a primit premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră a dat dovadă de umor. El s-a declarat încântat că Asociația presei străine de la Hollywood a decis să îi dea acest premiu înainte să vadă cel mai nou film al său (catalogat drept un real eșec), „O familie de coșmar/Little Fockers”. Printre invitații la gală s-au numărat Angelina Jolie și Brad Pitt, iar printre prezentatorii premiilor, Jobert Downey Jr., Alicia Keys, dar și Michael Douglas, care a prezentat premiul pentru cel mai bun film.

***

Cea de-a 68-a gală a Globurilor de Aur a avut loc duminică seară, la Beverly Hilton din Los Angeles. Gala a fost difuzată de postul de televiziune NBC și a fost prezentată de actorul britanic Ricky Gervais.
Decernate de Asociația presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), premiile Globul de Aur nu anticipează neapărat câștigătorii galei premiilor Oscar, dar pot, totuși, să fixeze anumite jaloane pe drumul către râvnitele distincții acordate de Academia de film americană. Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunțate pe 25 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 27 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?