Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

PDL îşi impune omul la conducerea Finanţelor


Åžeful Fiscului vrâncean, Eugen Ciorici, va face rocada la conducerea instituției cu Ion Ghionea, adjunctul de la Administrarea Veniturilor Statului. Trecerea pe noua funcție a fost „solicitată” conducerii Agenției Naționale de Administrare Fiscală chiar de către Eugen Ciorici. Acesta ar urma să ocupe postul de director adjunct al DGFP și să răspundă de încasările la buget pentru Vrancea. „A fost solicitarea mea dar încă nu am primit niciun act oficial privind trecerea pe noua funcție”, a confirmat, vineri, Eugen Ciorici. Cel mai probabil, postul de director executiv al DGFP va fi ocupat de actualul director adjunct de la AMAVS, Ion Ghionea.
Deși, oficial, Eugen Cio-rici susține că transferul pe un post inferior a fost opțiunea proprie, surse din mediul finanțist spun că această mutare a fost realizată în urma presiunilor făcute de conducerea PDL Vrancea. Pentru a evita un șir de controale de la București și o eventuală demitere forțată, Ciorici ar fi recurs la această soluție de compromis care îi asigură liniștea în următoarele luni.
Aceleași surse din Finanțe spun că numirea lui Ion Ghionea pe funcția de director executiv a fost urmărită de aproape doi ani de către PDL. Mai exact, se pare că șeful PDL, Alin Trășculescu, a promis această funcție încă din 2009 însă abia acum a reușit să facă schimbarea dorită. De altfel, așa se explică și prezența lui Ion Ghionea la alegerile din PDL când Alin Trășculescu a fost candidatul unic la șefia organizației.
Eugen Ciorici este unul dintre apropiații fostului ministru al Finanțelor, Varujan Vosganian. De altfel, Eugen Ciorici a ocupat și funcția de vicepreședinte al ANAF, la departamentul de colectare a veniturilor, în perioada cât Vosganian a fost la conducerea Ministerului de Finanțe. În plus, Cio-rici a cochetat și cu politica, fiind candidat al PNL la o funcție de deputat la alegerile parlamentare din 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?