Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Oamenii de afaceri i-au surprins pe finanţişti


Peste 120 de patroni și contabili focșăneni au umplut până la refuz sala de ședințe a Direcției Generale a Finanțelor Publice Vrancea. Luați prin surprindere de numărul mare de agenți economici prezenți la întâlnire, reprezentanții fiscului nu au avut scaune suficiente iar zeci de persoane și-au luat notițe din picioare. Conducerea DGFP a anunțat deja că va organiza o nouă întâlnire cu oamenii de afaceri în data de 19 ianuarie a.c..
Tema principală a întâlnirii de ieri a fost întocmirea și depunerea declarației unice privind declararea contribuțiilor sociale și a impozitului pe venit datorate de angajatori și de entitățile asimilate angajatorilor, introduse prin Hotărârea Guvernului nr. 1397/2010. Potrivit ultimelor modificări legislative, începând cu luna ianuarie, toți agenții economici vor trebui să depună o singură declarație în locul celor cinci de până acum. Formularul 112 cuprinde obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitul pe venit, evidența nominală a persoanelor asigurate.
Directorul executiv al DGFP, Eugen Ciorici,    le-a cerut contabililor să urgenteze procedurile pentru obținerea certificatelor digitale obligatorii la depunerea declarațiilor fiscale începând cu luna iulie. De asemenea, finanțiștii le-au recomandat contabililor să nu se mai înghesuie în ultimele zile din lună pentru depunerea declarațiilor.
Finanțiștii vrânceni organizează, pe 13 ianua-rie, ora 1100, în sala Casei de Cultură a orașului Odobești, încă o întâlnire cu reprezentanții agenților economici administrați de Administrația Finanțelor Publice a orașului Odobești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?