Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cursuri gratuite pentru ţărani


204 țărani din 15 comune vrâncene vor începe, sâmbătă, primele cursuri gratuite în cadrul unui proiect sprijinit de Consiliul Județean.
Proiectul „Dezvoltarea pieței muncii prin promovarea ocupațiilor neagricole în mediul rural” este finanțat din fonduri europene, derulat de Universitatea de Åžtiințe Agronomice și Medicină Veterinară București și implementat în Vrancea cu sprijinul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan.
Conducerea Consiliului Județean arată, într-un comunicat de presă, că 150 de vrânceni din comunele Negrilești, Tulnici, Păulești, Dumitrești, Gugești, Vîrteșcoiu, Cîmpineanca, Urechești, Popești, Cotești, Milcovul, Gologanu și Tîmboiești vor începe, sâmbătă, primele cursuri în cadrul acestui proiect.
Aceștia se vor pregăti în meseriile de preparator produse lactate, administrator pensiune și lucrător comercial.
Lectorii sunt profesorii unor universități prestigioase din București, Iași, Cluj și Petroșani care îi vor școli, gratuit, în meserii de administrator de pensiune turistică, preparator produse lactate, lucrător pensiune turistică, brutar, patiser, manager de proiecte etc pe vrâncenii din mediul rural care doresc să obțină o calificare.
„Preocupat de problemele cu care se confruntă vrâncenii din mediul rural, acolo unde se înregistrează un număr semnificativ de șomeri dar și de persoane care trăiesc din agricultura de subzistență, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a identificat prin proiectul «Dezvoltarea pieței muncii prin promovarea ocupațiilor neagricole în mediul rural» o oportunitate de a-i ajuta pe aceștia. În acest sens, pe data de 1 noiembrie 2010, la sediul Consi-liului Județean Vrancea a avut loc prezentarea acestui proiect primarilor din județ de către managerul de proiect, domnul profesor universitar doctor Ion Dona de la Universitatea de Åžtiințe Agronomice și Medicină Veterinară București”, se arată în comunicatul Consiliului Județean.

În următoarele săptămâni vor începe alte două cursuri de calificare în meseriile de lucrător comercial și montator de pereți și plafoane din gips-carton, la care vor lua parte 54 de vrânceni din comunele Corbița și Străoane. Cursurile sunt gratuite, iar costurile legate de transportul și cazarea cursanților sunt suportate prin proiect.
Grupurile țintă de vrânceni care au fost cooptați în acest proiect sunt șomerii tineri, de până în 24 ani, persoanele între 20-64 ani care trăiesc din agricultura de subzistență, femeile casnice de până în 64 ani și proprietarii de mici societăți comerciale, cu vârste de până în 55 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?