Ingrediente:
1 piept de pui dezosat (500-600 g)
7-8 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță muștar
1 peperoni proaspăt sau în oțet
condimente: cimbru, piper, boia, 1/2 linguriță concentrat ciuperci/pui, 1/2 linguriță ghimbir ras, sare
Mod de preparare:
Feliați pieptul de pui transversal în fâșii subțiri de 3-4 mm și puneți-le la călit în uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă, împreună cu usturoiul curățat și tocat. Lăsați la foc mic 3-4 minute până ce bucățile de piept de pui se albesc pe o parte, apoi întoarceți-le pe cealaltă parte. Adăugați 150 ml apă clocotită, muștarul, ghimbirul, restul condimentelor, feliuțe de peperoni și dregeți gustul de sare și piper. Lăsați să fiarbă la foc mic cu capac până scade aproape de tot zeamă (încă 10-15 minute). Se servește ca atare cald, cu diferite salate sau cu mămăliguță. Se poate servi cu garnituri de legume gratinate, cartofi, sos de usturoi, etc. după preferință.
Poftă bună!