Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Piccata cu piept de pui


Ingrediente:
1 piept de pui dezosat (500-600 g)
7-8 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță muștar
1 peperoni proaspăt sau în oțet
condimente: cimbru, piper, boia, 1/2 linguriță concentrat ciuperci/pui, 1/2 linguriță ghimbir ras, sare
 
Mod de preparare:
Feliați pieptul de pui transversal în fâșii subțiri de 3-4 mm și puneți-le la călit în uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă, împreună cu usturoiul curățat și tocat. Lăsați la foc mic 3-4 minute până ce bucățile de piept de pui se albesc pe o parte, apoi întoarceți-le pe cealaltă parte. Adăugați 150 ml apă clocotită, muștarul, ghimbirul, restul condimentelor, feliuțe de peperoni și dregeți gustul de sare și piper. Lăsați să fiarbă la foc mic cu capac până scade aproape de tot zeamă (încă 10-15 minute). Se servește ca atare cald, cu diferite salate sau cu mămăliguță. Se poate servi cu garnituri de legume gratinate, cartofi, sos de usturoi, etc. după preferință.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?