Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Coaliţie de guvernare în Republica Moldova


Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat (PDM) și Partidului Liberal (PL) au semnat, joi, acordul de constituire a coaliției de guvernare, în urma alegerilor legislative din Republica Moldova, desfășurate la 28 noiembrie, relatează Timpul, în ediția online.
„Å¢in să mulțumesc colegilor pentru această perioadă care va fi de neuitat. Am găsit soluții pentru ca Moldova să continue să se dezvolte. Alianța pe care o constituim astăzi va funcționa pe parcursul a patru ani de zile”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.
„Este o decizie conștientizată, care se referă la prezentul și viitorul țării. Le mulțumesc colegilor pentru flexibilitate, capacitatea de a găsi un numitor comun”, a afirmat la rândul său președintele PDM, Marian Lupu.
„Republica Moldova are viitor. Avem multe lucruri de făcut. Avem nevoie de reforme juridice pe verticală. Dacă vom fi deștepți și uniți venim nu pe patru ani. Rămâne să ne bucurăm. La mulți ani!”, a spus și liderul PL, Mihai Ghimpu.
Consiliul Politic al Partidului Democrat din Moldova (PDM) a decis joi formarea unei coaliții de centru-dreapta, a anunțat anterior liderul formațiunii, Marian Lupu.

Potrivit lui Marian Lupu, în cadrul Consiliului s-au discutat trei opțiuni: o coaliție de centru-stânga cu Partidul Comuniștilor (PCRM), o coaliție de centru-dreapta cu Partidul Liberal Democrat (PLDM) și Partidul Liberal (PL) sau să nu fie constituită nici o alianță.
Cu majoritate de voturi s-a decis ca PDM să formeze o alianță de centru-dreapta, iar pentru aceasta au votat 201 dintre cei 228 de membri. Cinci membri au fost împotrivă, iar 20 s-au abținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?