Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cefaleea


Cefaleea apare atunci când dorim să controlăm emoțiile. Este posibil ca cefaleea să fie datorată alimentației. Iată câteva sfaturi practice pe care suferinzii de cefalee trebuie să le urmeze permanent, însă care sunt utile orișicui dorește să se mențină în formă:
 1) Reduceți produsele animale, mai ales carnea, apoi peștele și apoi ouăle și brânzeturile.
 2) Eliminați drastic grăsimile animale, cu unele rare excepții, de exemplu untul crud; chiar și grăsimile vegetale sofisticate cum este margarina. Substituiți cerealele rafinate cu cele integrale și naturale.
 3) Eliminați pe cât posibil toate alimentele rafinate care va spoliază de săruri minerale și vitamine. De exemplu, înlocuiți zahărul alb cu miere și sarea cu sare marină integrală.
 4) Toate alimentele indicate nu trebuie să constituie mai mult de 30-40% din dieta noastră. Pentru restul de 60-70% consumați verdețuri proaspete, fructe, legume proaspete și uscate. Ele produc de fapt reacția bazică dorită. Preferați legumele proaspete; cele uscate folosiți-le moderat dacă sunt vechi. Folosiți uleiul de măsline și diverse arome vegetale.
 5) Fierbeți cât mai puțin posibil legumele și consumați-le în cea mai mare parte crude la începutul mesei. Fierberea legumelor elimină cea mai mare parte a vitaminelor și a sărurilor minerale conținute, iar consumarea la începutul meselor favorizează absorbția.
 6) Mâncați fructele la distanță de mese pentru a evita eventualele probleme legate de fermentația intestinală.
 7) Obișnuiți-vă să nu beți apă în timpul meselor, ci doar la distanță de mese și cel puțin un pahar dimineața pe stomacul gol; aceasta favorizează dezintoxicația.
 8) Reduceți, până a elimina, băuturile fermentate și alcoolul, cu excepția unei cantități limitate de vin bun.
 9) Eliminați ciocolata și toate produsele de patiserie; dacă doriți ceva dulce, încercați mierea parfumată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?