Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Tradiţiile romilor, înviate


La Åžcoala din Chiojdeni s-a desfășurat, în urmă cu câteva zile, una dintre activitățile proiectului educațional „CONECT – Economia Bazată pe cunoaștere – șansa unei educații fără frontiere”.
Proiectul este axat pe promovarea minorităților rome din localitate și pe aducerea în prim plan a tradițiilor și meșteșugurilor practicate în rândul acestei minorități.
În cadrul activității, s-a organizat o expoziție cu lucrări din lemn realizate de meșterii populari romi. Participanții au putut vedea creații realizate de Ioana Codreanu, Gheorghe Grancea, Ion Stanciu, Ion Oprea. Întâlnirea s-a încheiat cu un spectacol de obiceiuri și tradiții practicate în rândul romilor. „Proiectul «CONECT» se desfășoară în parteneriat cu localitatea Vintileasca. Astfel, la această activitate au participat și 20 de elevi de la această școală, coordonați de Stana Georgescu.
Valoarea proiectului este de 25.000 de lei. Suntem conștienți de valoarea unor meșteșuguri, care tind să dispară, astfel încât ne propunem să le promovăm și să le transformăm într-o sursă de venit pentru cei ce le practică”, a declarat Tache Cristian, din Chiojdeni, coordonatorul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?