Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Enoriaşi atacaţi cu topoarele şi bâtele


Enoriașii care au participat la slujbă la Mănăstirea Muntioru, unde slujește părintele Macarie, au fost atacați cu bâtele și topoarele la întoarcere, spre casă, în noaptea de marți spre miercuri. Pe un drum forestier, în apropiere de satul Neculele, cinci persoane, aflate în stare de ebrietate, au sărit la bătaie. „Când ne întorceam, pe drumul forestier, a apărut un grup de localnici cu topoare și bâte, care a sărit să ne omoare. Erau toți beți și au început să strige: «Ce aveți cu preotul Potop? Ce căutați aici?». Au spus că ne-am dus să vanda-lizăm mașina preotului”, a spus Maricica Catrinoiu. Niculina Nițu a declarat că unul dintre agresori a vrut să-i dea cu toporul în cap unuia din grupul său. „Erau vreo cinci persoane cu topoare și ciomege. Unul dintre ei a ridicat toporul și a vrut să crape capul la unul dintre bărbații care erau cu noi. Când am văzut, am strigat la el «Ce faci nea Dumitre? Vrei să îl omori?». Când mi-a auzit glasul, a lăsat toporul jos. Doar o clipă a lipsit ca acel om să nu rămână fără cap”, a spus aceasta. Potrivit credincioșilor, în spatele acestui scandal s-ar afla preotul Nicolae Potop. „Oamenii care se aflau în stare de ebrietate și care au sărit să ne omoare, au spus că sunt trimiși de preotul Potop. Ne-au acuzat că am blocat drumul cu bușteni. Nu este adevărat, noi nici nu cunoșteam mașina preotului. Lângă mașina acestuia se aflau mai mulți brazi de Crăciun și credem că acesta se afla la furat de brazi, în pădure. Trebuie ca preotul să fie anchetat de poliție”, a adăugat Georgel Brădac. „După ce părintele Macarie a fost prigonit de la Poiana Mărului la Muntioru, nici acolo nu este lăsat în pace. Am înțeles că schitul i-a fost dat spre administrare preotului Nicolae Potop. Noi îi spunem omenește să nu aibă curajul să meargă acolo, deoarece schitul a fost ridicat cu banii noștri și prin strădania părintelui Macarie. Dacă se leagă de schitul Muntioru, îl vom apăra cu prețul focului și al morții. Episcopia Buzăului și Vrancei nu a dat un leu, ci dimpotrivă, de la sfințire a plecat cu doi saci de bani. Să-i ferească Dumnezeu de furia nerejenilor”, a continuat Ion Chirică.

Preotul Potop neagă 

Preotul Potop susține că nu are nicio legătură cu agresiunea. El a afirmat că a fost însărcinat să se ocupe de contabilitatea lăcașului de cult. „Eu am fost sunat de soție că mi se umblă la mașină. Am vrut să merg la mănăstire, dar m-am întors de undeva de sus, după ce m-a sunat soția. Nu am nicio treabă cu acest incident și nu i-am pus eu pe acei oameni să le iasă în cale celor care veneau de la mănăstire. Este o situație urâtă și nu pot fi de acord cu așa ceva”, a spus preotul.
Persoanele atacate au depus plângere la poliția Vintileasca. „S-a primit un apel pe 112 și se reclama faptul că persoane necunoscute au amenințat un alt grup, care se afla pe drumul dinspre schit. A fost depusă o reclamație la postul de poliție Vintileasca, iar persoanele necunoscute au fost deja identificate. În funcție de rezultatul cercetărilor, se va propune soluție legală, iar dacă rezultă aspecte de natură penală, petiția va fi înaintată la Parchet”, a spus Vasile Marin, șeful servi-ciului de ordine publică din cadrul IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?