Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Peste 100 muncitori concediaţi în ianuarie


Criza financiară în care se „bălăcește” de ceva vreme țara și politica dezastruoasă a guvernanților, îi asigură pe agenții economici din Vrancea că vremurile bune au trecut. De acum, vin vremurile în care bănuții sunt tot mai scumpi la vedere, așa că se fac tot mai greu și se cheltuie cu chibzuință. Angajații se tem din ce în ce mai tare pentru locul de muncă pe care, încă, îl au. Din păcate, unii dintre ei au aflat, de curând, că rândurile muncitorilor se restrâng și că de anul viitor nu mai au unde merge la serviciu, nu mai au de unde ridica un salariu și nu mai au ce pune pe masă. Suplimentul financiar pe care în urmă cu doi – trei ani îl aștepta fiecare angajat în preajma sărbătorilor, a ajuns un banc frumos, spus la fumoar sau în pauzele scurte de prânz.
La Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea au sunat, zilele trecute, patru agenți economici care au comunicat intenția de a disponibiliza, în total, 109 lucrători. Nimic mai îngrijorător pentru vrâncenii care au aflat că odată cu trecerea anului, trece și locul de muncă. Unii chiar au renunțat să mai țină societățile. Noul val de șomeri provine din sectoare de activitate ca agricultură, construcții, industrie alimentară și fabricare de băuturi.
Nici pentru 2011 nu sunt așteptate creșteri economice surprinzătoare sau locuri de muncă pe alese. Muncitorii de azi, șomerii de la anul se întreabă retoric unde să mai găsească un loc de muncă. Pe lângă acești 109 nefericiți, de la începutul anului au fost înregistrați de AJOFM alți 1.191 de muncitori rămași pe drumuri, din cauza unor concedieri colective sau curente. Din datele AJOFM, în anul care tocmai se încheie au dus-o greu aproximativ 27 de agenți economici, care s-au văzut nevoiți să concedieze personal pentru a-și păstra activitatea.
Nici muncitorii nu au vină, dar nici angajatorii. Fiecare dintre ei vrea ca ziua de mâine să fie mai bună. Față de anul 2008, cifra șomerilor a crescut în fiecare an. La finele lui 2010, rata șomajului este aproximativ egală cu cea din decembrie 2009, adică 7,68%. Totodată, numărul total al șomerilor înregistrați la AJOFM a ajuns la 11.633, cifră care urmează se crească cu cel puțin 109 persoane din ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?