Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Moroca tatăl, nemulţumit de condiţiile din arest


Ion Moroca, principalul suspect în cazul mai multor furturi din locuințe, formulează plângeri din arest. Nemulțumit de condițiile din arest, Ion Moroca a trimis scrisori la Inspectoratul Ge-neral al Poliției Române (IGPR), dar și la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Ca urmare a  sesizării făcute de acesta, zilele trecute, doi ofițeri din cadrul IGPR au venit la IPJ Vrancea pentru a discuta cu reclamantul, pe marginea celor sesizate. „Din punctul nostru de vedere, acestuia îi sunt respectate toate drepturile. Nu invocă nimic altceva decât condițiile din arest. Este dreptul lui să facă plângeri. Instanța a dispus măsura arestării și ulterior, prelungirea acesteia, în urma probelor administrate în dosar. Dacă instanța constata nereguli, el ar fi fost pus în libertate”, a declarat Luminița Dogaru, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. 
Reamintim că în luna octombrie, Ion și Denis Cătălin Moroca, tată și fiu, au ajuns în arest preventiv, după ce au furat din casele mai multor vrânceni. Potrivit anchetatorilor, gruparea a acționat din februarie și până în septembrie anul acesta, până acum fiind probate mai multe fapte ale acestora. Ion și Denis Cătălin Moroca au furat mai ales din casele oamenilor cu bani. Anchetatorii spun că tatăl și fiul aveau un mod de operare deosebit, lucru care a făcut ca aceștia să fie reținuți abia acum. Membrii grupării nu se încurcau cu lucruri mărunte și nici nu au călcat prin casele oamenilor săraci. Înainte de a acționa, tatăl și fiul își alegeau foarte bine victimele și le urmăreau până prindeau momentul oportun. Ei au furat atât de la persoane fizice, cât și din societăți comerciale.
Cei doi sunt suspectați și de spargerea apartamentelor ANL, într-o singură zi fiind prădate trei astfel de apartamente, situate pe aceeași scară. Victimele erau urmărite o vreme, iar în momentul în care hoții știau că acestea nu sunt acasă, acționau. În general, tatăl și fiul intrau în casele vrâncenilor prin efracție sau esca-ladare și cu ajutorul unor instrumente specifice distrugeau butucii de la ușă, iar într-o clipă intrau în case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?