Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Aproape de comă alcoolică și fără permis, a furat o mașină și a ajuns în șanț; la ceva timp, a furat țigări, bere și pastramă dintr-un magazin

Trei ani și o lună de închisoare cu executare este pedeapsa aplicată unui vrâncean pentru două fapte de furt comise spre finalul anului trecut. Potrivit rechizitoriului, prima faptă datează din noiembrie 2021, când, beat fiind, a decis să sustragă o mașină parcată în fața unei locuințe și să o conducă până unde avea treabă, deși nu deținea permis de conducere. Inculpatul a profitat că autoturismul avea cheile în contact și întrucât trebuia să ajungă la ferma unde muncea, a urcat la volan, însă la scurt timp a pierdut controlul volanului și a intrat cu autoturismul sustras într-un șanț. După accident, bărbatul a rămas în autoturism, unde a și fost găsit de organele de poliție, care fuseseră alertate de proprietarul mașinii. Aparatul etilotest a indicat că avea 1,41 mg/litru alcool pur în aerul expirat, iar după prelevarea mostrelor biologice a rezultat că avea o alcoolemie de 3,64 g la mie (prima probă) și 3,83 g la mie (a doua). 

Și, chiar dacă pe numele său a fost deschis dosar penal, inculpatul a mai comis o faptă, în decembrie 2021, când a spart cu o piatră geamul unei ferestre termopan de la intrarea într-un magazin mixt din Odobești, de aici plecând cu 12 lei, 20 pachete de țigări, pastramă, roșii, muștar și sticle pet cu bere, prejudiciul fiind estimat la suma de 600 de lei. Inițial, vrânceanul nu a recunoscut în totalitate fapta aceasta, însă probele au fost clare după vizionarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. Așa că inculpatul a revenit asupra declarației și arătat că era beat și nu își mai aduce aminte exact ce a făcut. 

În instanță, inculpatul și-a exprimat din nou regretul, mai ales că după cel de-al doilea furt fusese arestat preventiv. Iar prima soluție a fost una destul de dură: „(…) condamnă pe inculpatul (…), la următoarele pedepse: 1 an şi 6 luni închisoare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe; 1 an închisoare, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere; 9 luni închisoare, pentru furt în scop de folosinţă; 2 ani închisoare, pentru furt calificat, (…) contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (respectiv 1 an şi 1 lună închisoare), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 3 ani şi 1 lună închisoare. (…) deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii de la 10.11.2021, ora 23:50, până la 11.11.2021, ora 23:50 şi de la 09.12.2021, ora 16:55, până la 10.12.2021, ora 16:55, precum şi durata arestării preventive de la 10.12.2021 la zi. (…) dispune menţinerea arestării preventive a inculpatului, dar nu mai mult de 60 de zile. (…) admite acţiunea civilă intentată de părţile civile. Obligă inculpatul la plata sumei de 2000 de lei, cu titlu de daune materiale, către partea civilă (…) şi 556 lei, cu titlu de daune materiale, către partea civilă (…). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?