Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Cenuşă umană în canalele Veneţiei


Primăria din Veneția a aprobat o ordonanță administrativă care permite oricărei persoane să împrăștie în canalele Lagunei cenușa unei rude sau prieten decedat. Procedura se va face în prezența unui maestru de ceremonii, în apropierea cimitirului San Michele sau pe mare, la 700 de metri de coastă. Autoritățile locale au pus la dispoziție un serviciu care vine în întâmpinarea numeroaselor cereri din întreaga lume, informează primăria printr-un comunicat transmis sâmbătă. Ordonanța vine în întâmpinarea sutelor de cereri primite atât de la turiștii din întreaga lume îndrăgostiți de Veneția, cât și de la localnicii care preferă să rămână în orașul unde și-au petrecut viața.
Cei care aleg marea au la dispoziție un vaporaș care îi va însoți la 700 de metri de coastă. Locuitorii Veneției pot alege pentru incinerare un coșciug din material biodegradabil și compatibil cu mediul și care reduce timpii și prețul de incinerare.
Din ianuarie va exista un registru al celor care au dorit să își împrăștie cenușa la Veneția. Costurile serviciului nu este fix, locuitorii orașului urmând să beneficieze de prețuri mai mici decât turiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?