Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Cum te îmbolnăveşte divorţul


Bărbații apelează mai des la psiholog după ce s-au despărțit de consoarte, în timp ce femeile sunt mai neîngrijite. Depresia, patima alcoolului, boli de inimă sau demență sunt câteva dintre efectele negative asociate divorțului. Consilierii matrimoniali citați de cotidianul britanic Daily Mail susțin că organismul femeilor și bărbaților reacționează diferit atunci când vine vorba de separare.
Este cunoscut faptul că, odată cu pronunțarea divorțului, riscul apariției bolilor de inimă este mult mai crescut. Ciudat este faptul că, deși această boală este mai des întâlnită în rândul bărbaților, femeile sunt mai predispuse afecțiunilor cardiovasculare. Aceasta este și concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Texas, care arată că riscul bolilor de inimă este mai mare în rândul femeilor.
Despărțirea de partener are un impact puternic asupra sănătății emoționale pentru ambele sexe, dar, contrar așteptărilor, divorțul îi afectează mai mult pe bărbați. Potrivit unui studiu american, numărul bărbaților divorțați care apelează la psiholog este de zece ori mai mare decât numărul femeilor. Consilierii matrimoniali spun că acest fenomen apare pentru că bărbații nu sunt pregătiți din punct de vedere moral atunci când divorțul se pronunță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?