Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Concert caritabil pentru Daniel


Astăzi este ZIUA! Ziua în care ne vom aduna cu toții, suflet lângă suflet, să fim alături de Daniel, micuțul luptător care ne-a uimit pe toți prin pofta lui de viață, voința și forța de care a dat dovadă, ținând pe umerii lui micuți o greutate mult prea mare: cancerul! Astăzi este ziua în care ne vom aduna la Teatrul „Mr. Ghe. Pastia”, alături de Pastorala Mare, sub bagheta dirijorului profesor dr. Dumitru Săndulachi, Provincialii, Direcția 5 și Liana Stanciu, la ora 18.00, ca să-i demonstrăm lui Daniel că nu este singur, că are șansa la o luptă „fair-play” cu boala, iar aceasta suntem noi! Pentru ca nouă, tuturor, să ne fie mai bine cu noi înșine, credem că acest gest de solidaritate nu este altceva decât un împrumut de curaj pentru vremuri când și noi vom dori măcar o parte înapoi. Ne-ntrebăm: Ce-ar trebui să ni se întâmple ca să înțelegem că o asemenea boală nu poate fi dusă de unul singur? Dumnezeu a vrut să-l descoperim pe Daniel, micuțul luptător, tocmai ca pe o altă lecție de viață și de atunci toate ierarhiile ni s-au inversat. 
Concertul caritabil, al doilea eveniment de amploare din cadrul campaniei uma-nitare „Cancerul nu știe să aleagă”, organizată pentru Daniel, un băiețel minunat, de numai 3 anișori și jumătate, care a înlocuit mult prea devreme jucăriile și bucuriile specifice vârstei, cu pastile, tratamente citostatice și durere, are ca principal scop strângerea de fonduri pentru micuț, însă reprezintă, de asemenea, și un semnal de alarmă pentru noi. Edmund Burke spunea că nimeni nu greșește mai mult decât aceia care nu fac nimic, pentru că ar putea face doar un pic.
Greu încercați, în sufletele părinților înmugurește treptat, inevitabila întrebare „De ce copilul meu?”. Răspunsul pe cât de simplu, pe atât de dureros „Cancerul nu știe să aleagă”, atunci când se hotărăște să te-ncerce. Nu știe de vârstă, de funcție, avere sau de nume. Nu știe că Daniel, la 3 anișori și jumătate, nu înțelege ce i se întâmplă, nu înțelege de ce nu mai vede cu un ochișor și nici de ce trebuie să îl doară.  
Vă așteptăm la Teatrul „Mr. Ghe. Pastia”, să fim alături de Daniel și invitații speciali ai evenimentului. Daniel are nevoie de o minune, iar această minune se află în sufletele noastre! Un gest prea mic, pentru un „suflețel” atât de mare!
Pentru donații, vă reamintim de contul deschis la BRD RO 45 BRDE 400S V196 1928 4000, precum și numărul de teledon 0900 900 960, valabil numai în rețeaua Romtelecom (costul per apel este de 2 EUR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?