Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

A crescut numărul virozelor şi pneumoniilor


Numărul persoanelor afectate de viroze și pneumonii este în ușoară creștere, după cum reiese din ultimele date statistice prezentate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Situația este monitorizată săptămânal de medicii din cadrul DSP.
Astfel, potrivit ultimei raportări a Serviciului de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Vrancea, la nivelul întregului județ, în săptămâna 6 – 12 decembrie, 912 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, mai mult cu 4% față de raportarea precedentă. Din totalul îmbolnăvi-rilor, 54 de persoane au necesitat internarea. Datele statistice de săptămâna trecută arată că cei mai afectați de virozele respiratorii sunt copiii de vârstă mică, 0 – 4 ani, cu 349 de cazuri, din care opt au necesitat internarea, și copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, cu 229 de cazuri, din care 32 au necesitat internarea.
Åži numărul pneumoniilor este în ușoară creștere, înregistrându-se 370 de cazuri, mai mult cu 5% față de raportarea precedentă. Copiii cu vârste cuprinse între 0 și 4 ani au fost cei mai predispuși la astfel de îmbolnăviri, înregistrându-se 141 de cazuri, din care 61 au necesitat internarea, și copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, fiind descoperite 76 de cazuri, din care 29 internate.
Până la momentul de față, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?