Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Brazii, mai ieftini la pepiniere


Brazii pentru Crăciun au apărut în Piața Moldovei însă, deocamdată, nu sunt la mare căutare. Nici prețurile nu sunt pe măsura buzunarelor tot mai goale, pentru că sezonul vânzării arborilor de Crăciun abia a început. Un brad mai firav costa, ieri, aproximativ 70-80 de lei, iar unul mai bogat ajungea și până la 200 de lei. Focșănenii treceau prin zona în care se vindeau brazii, se interesau de preț și își continuau drumul, fără să cumpere ceva. Dacă unii oameni țin să achiziționeze brazi în ghiveci, alții se orientează către un conifer cât mai bogat și cât mai convenabil la preț, dar tăiat de la rădăcină. Prefe-rințele contează!
Deocamdată, nici vânzătorii nu se grăbesc să-și vândă marfa, dar nici oamenii nu vor să cheltuiască prea mult, pentru ca locuința să le miroasă a rășină. Vânzătorii măsoară clientul din cap până-n picioare și în funcție de aspect fac și prețul. Cu toate că sunt „asociați”, vânzătorii se împrăștie prin toată piața și vând aceeași marfă: brazii de Crăciun. Unii îi dau mai scump, alții mai ieftin, în funcție de client! De altfel, copiii erau ieri, în piață, cei mai încântați de brazii înfipți în suporturile din lemn, special confecționate.
Cota de brazi aprobată de Direcția Silvică Focșani pentru tăiere este de 12.000 pomi, care vor fi tăiați de pe raza Ocoalelor Silvice din Panciu, Soveja și Dumitrești. La pepiniere, prețurile sunt mai mici cu câțiva lei față de cele practicate de comercianții din Piața Moldovei, spre exemplu.
Nici brazii din plastic nu au fost uitați. Ei se mai găsesc în marile magazine, la prețuri nenegociabile, cuprinse între 50 și 100 de lei, în funcție de mărime și de cât de bogat în ramuri este. Cine cumpără un brad din plastic iese în avantaj că nu mai cheltuie bani și anul următor, dar nu poate simți mirosul specific Crăciunului, cel de rășină…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?