Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Ciocolată de casă


Ingrediente:
225 gr unt
360 lapte praf
6 linguri cacao
1 fiolă esență de rom
1/2 fiolă esență de vanilie
300 gr zahăr
150 ml apă
 
Mod de preparare:
Se pune într-o crăticioară 50 ml apă cu 100 gr zahăr și se pune pe foc.
Când zahărul s-a topit se adaugă 75 gr unt. Când untul s-a topit se adaugă 3 linguri cacao și 1/2 fiolă esență de rom. Se ia de pe foc și se adaugă 130 gr lapte praf. Se pune într-o tavă mică și se lasă la răcit 10 minute, timp în care se prepară ciocolata albă. Se pune pe foc la fel ca la cea neagră, apa cu zahărul, când   s-a topit zahărul se adaugă untul și esența de vanilie. Se ia de pe foc și se adaugă 100 gr lapte praf. Se toarnă peste ciocolata neagră din tavă și se lasă la răcit până se face a doua porție de ciocolată neagră la fel ca și prima. Se toarnă aceasta peste ciocolata albă și se lasă să se răcească. Dacă vreți să faceți o tavă cât una normală de prăjitură, dublați porțiile.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?