Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Salarii plătite cu întârziere


Angajații societății Mivi Trading SRL București, cu punct de lucru în Mărășești, care se ocupă de curățenia prin trenuri, și-au primit o parte din banii restanți. Acest lucru s-a întâmplat după ce problemele salariaților au fost prezentate în paginile cotidianului „Mo-nitorul de Vrancea”. Au fost relatate condițiile în care cei aproximativ 30 de oameni își desfășoară activitatea, dar și faptul că nu-și mai primiseră lefurile de câteva luni. În urmă cu câteva zile, angajații au primit o parte din sumele care li se cuveneau, dar și echipament special pentru a putea face curățenie în trenuri. „Am primit și bani, dar și salopete pe care să le folosim când facem curat în tren. De asemenea, am primit și butelie și acum ne este mai ușor. Acum suntem în urmă cu un salariu. Este bine că ne-am primit și noi banii și că muncim în alte condiții”, ne-a declarat, ieri, o angajată a societății, care este deținută de consilierul PDL Mihai Balotă, de la Consiliul Local al Sectorului 3 din București.
La finele lunii trecute, angajații se plângeau că nu și-au mai primit salariile de multă vreme, dar și de faptul că sunt nevoiți să trăiască în condiții mizere. Când nu erau în trenuri, oamenii locuiau într-o încăpere în care nu era căldură, apă, sau toaletă. Totodată, angajații spuneau că nu-și pot lăsa hainele în cuierul din camera în care erau obli-gați să stea, pentru că își găseau buzunarele burdușite cu „chițăitori”. Åži acum încăperea în care ei își lasă hainele cu care vin la muncă este aceeași, dar oamenii se mulțumesc cu faptul că au primit măcar o butelie și astfel își pot face și ei un ceai pentru a se putea încălzi. Atunci, cea mai mare nemulțumire a angajaților era aceea că nu-și primeau banii la timp. Acum i-au primit, iar acest lucru i-a mai liniștit.
La sfârșitul lunii trecute, angajații de la Mivi Trading SRL au formulat și o plângere la poliție, care este în lucru și acum. Patronul societății, Mihai Balotă, declara la finele lunii trecute, că oamenii știau de la început în ce condiții își vor desfășura activitatea, dar și că cineva încerca să tulbure apele. Acesta nu a negat faptul că era o întârziere la plata salariilor, dar a susținut că nu așa de mare cum au afirmat angajații. De asemenea, acesta declara atunci că nu a primit bani de la CFR, motiv pentru care nu și-a putut plăti angajații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?